Ibiza in Apeldoorn: een uniek evenement!

Zaterdag 2 mei 2015

Door Pedro Waldenaar

Er gaat iets moois en unieks gebeuren in Apeldoorn: Ibiza in Apeldoorn! Een onderscheidend evenement dat zeker de belangstelling van de pers mag hebben. Apeldoorn bruist en spettert van de evenementen; de horeca vecht om de bezoeker; echter dit evenement is uniek; dit evenement is nog nooit vertoond: Op zondag 10 mei schijnt de zon; spoelt als het ware het water tegen jouw enkels en zonder drugs voel je de hemel op aarde! En dat in Apeldoorn….!!

Zelf vele malen Ibiza bezocht; vele malen onder een palmboom geslapen en uren zitten te turen naar die mooie middellandse zee! En iedere dag dacht ik: morgen die excursie! En elke nieuwe ochtend zocht ik toch maar die palmboom weer op! Een half jaar verbleven we er; elke dag hetzelfde ritme en activiteit: Ibiza is voor mij de hemel op aarde! Maar ja….na een half jaar was mijn geld op en moest ik terug naar dat koude kikkerland!

En dan hoor je via het geruchtencircuit dat Freek Steenman en Marja Fahner voor ons, voor het publiek van Apeldoorn, Ibiza gaan neerzetten; wij kunnen op onze fiets een zondagmiddag lang gaan genieten van dit hemelse eiland. Veel muzikanten die op Ibiza in de zomer verblijven, zijn nu in Nederland: o.a Flamenco grootheden als Gino en Jiri Taihuttu, Sebastian Escobar uit Columbia, Pascal Velzenboer, Ben Holman met een stem die je van de stoel laat vallen en Sanne Jansen; die 17 jaar oud is en waar we in Nederland nog heel veel van gaan horen.

Er wordt niet zomaar gemusiceerd: nee; er wordt muziek gemaakt in een unieke omgeving; meteen bij binnenkomst zul je het “Hemel op Aarde” gevoel krijgen; het wordt een Ibiza belevenis; waarbij de temperatuur flink zal oplopen. Kleding zoals mooie laarzen; veel zijde, uitbundige kleuren, puur katoen: kralen en veren; bloemen: het mag allemaal; het hoeft niet en dat is nu kenmerkend voor de Ibiza-stijl; het mag; maar het hoeft niet!

Om 15.00 uur in de middag gaan de poorten open; mogen we ons onderdompelen en zal DJ Steve Sendoa heerlijke Ibiza lounchemuziek gaan draaien om alvast in de stemming te komen. Vanaf 16.00 uur treden de artiesten op.

Er is één maar: je kunt er niet blijven slapen! Helaas zul je nà afloop naar huis moeten; maar wees gerust; je hoeft het eiland niet te verlaten: er zijn heerlijke tapas te verkrijgen. 10 mei vanaf 15.00 uur; de plek….tja…..de plek…..app, chat, facebook; je komt het zo te weten…..

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!