InFloyd zet popzaal Gigant op zijn kop

Zondag 1 mei 2022

Door Ernst van Rossum

InFloyd is de Nederlandse Pink Floyd tributeband die sinds 2013 in het Nederlandse clubcircuit succesvol meedraait. De muziek van Pink Floyd inspireert al decennia lang generaties van muziekliefhebbers en -makers.

Pink Floyd

Pink Floyd zal volgens de nog levende ex-leden nooit meer samen optreden, maar de muziek blijft voortleven en moet vooral gespééld worden, vindt Infloyd. Tournees langs de gevestigde poppodia werden in 2017 en 2018 groots afgesloten in AFAS Live in Amsterdam. In de show “Which one’s Pink” wordt een waanzinnige selectie uit het rijke oeuvre van Pink Floyd én Roger Waters gespeeld. Een eerbetoon aan de compositie en de sound, maar live zoals Pink Floyd dat in die jaren zelf deed: spelend met de materie, emotie en met onbeteugelde energie. Voor elke muziekliefhebber is dit een niet te missen concert.

Roland van der Horst

Zaterdagavond in Gigant speelde de band voortreffelijk, met de drie dagen van te voren geregelde inval gitarist en vocalist  Roland van der Horst uit Apeldoorn. Het was niet te merken dat Roland niet tot de vaste samenstelling van de band behoorde, hij speelde frank en vrij mee. InFloyd kreeg de goed gevulde zaal mee, velen zongen de nummers moeiteloos mee. Een geweldige muzikale avond waar vele bekende nummers van Pink Floyd ten gehore werden gebracht waar Jordi en Roland de meest gave solo’s uit hun gitaren wisten te toveren. Al met al een hele fijne muziekavond.

Zaterdagavond 30 april, Popzaal Gigant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!