KEEP CALM and REAL-X

Zaterdag 20 september 2014

Door christenunie apeldoorn

Mannelijke raadsleden lopen in een overhemd met blazer. Tenminste, dat mag je van ze verwachten. Op de avond van de laatste raadsvergadering voor de gemeenteraadsverkiezingen, nu al een paar maanden geleden, was dat echter anders. Op die avond droegen vier raadsleden een wit T-shirt met daarop een bekende tekst: KEEP CALM.. and REAL-X.

Diezelfde raadsleden hadden even daarvoor tijdens de raadsvergadering een motie geïnitieerd om fun- en skatepark Real-X te huisvesten op het Vlijtsepark. Real-X was in enkele jaren al meerdere malen (ook op last van de gemeente) verhuist naar verschillende locaties. Met de motie werd continuïteit gewaarborgd en zou Real-X nu eindelijk eens goed kunnen opbloeien. Het voorstel werd onder wat gemor van enkel fracties toch aangenomen, en het college zou na het zomerreces met een uitgewerkt voorstel komen.

Dat voorstel stond gisteravond op de raadsagenda. In de PMA behandeling van vorige week werd al duidelijk dat het gemor van sommige fracties nog niet verstomd was, en ook gisteravond weer werd er goed gedebatteerd. Er werd getwijfeld aan de financiële verplichtingen van Real-X. Kan de skatevereniging, die het toch al niet breed heeft, de kosten wel opbrengen? Gaat het college uiteindelijk toch niet weer meer investeren dan nu afgesproken?

Voor de ChristenUnie stond de maatschappelijke meerwaarde van Real-X altijd bovenaan. Veel kinderen, jongeren en volwassenen met lichamelijke of sociale achterstand weten Real-X goed te vinden. Belangrijk dus om een goed beeld te krijgen van deze specifieke doelgroep. Onder leiding van CU raadslid Hanna Riezebos werd er een amendement ingediend om exacte cijfers boven water te krijgen. Helaas kon dit voorstel niet op een meerderheid van de raad rekenen. Jammer, want het zou wat ons betreft een waardevolle toevoeging aan het voorstel zijn. Aan de andere kant ook niet bijster vervelend, omdat we weten dat Real-X ook zonder exacte cijfers waardevol werk verricht. Het collegevoorstel werd met een kleine wijziging aangenomen. Voor de  ChristenUnie en Real-X blijft nu die ene gedachte over:

KEEP CALM and Real-X!

Jarin van der Zande
fractievertegenwoordiger ChristenUnie Apeldoorn

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?