KNLTB levert schooltennispakketten in Apeldoorn

Donderdag 5 februari 2015

Door Redactie

© Rien Hokken

Dinsdag 3 februari hebben Paul Haarhuis (captain van het Nederlands Lotto Fed Cupteam) en Arantxa Rus (een van de vier speelsters van het Nederlands Lotto Fed Cupteam) het eerste schooltennispakket overhandigd bij De Diamant, een basisschool in Apeldoorn.

Dit is het startsein voor het project “School-Club” en de samenwerking met de gemeente Apeldoorn. De KNLTB maakt het samen met haar partner Dunlop, Jeugdpartner Menzis, en met de provincie Gelderland mogelijk dat alle basisscholen die participeren in het schooltennisproject een gratis tennispakket ontvangen met schooltennismaterialen. Het schooltennisproject, schooltennislessen op scholen en verenigingen verzorgt door Apeldoornse tennisverenigingen, wordt uitgevoerd door de Apeldoornse Tennis Federatie (ATF) en Accres (uitvoerder sport in Apeldoorn).

Project school-club
De KNLTB richt zich, samen met Jeugdpartner Menzis, op het jeugdtennis. Matthea Kwint, Manager Productontwikkeling van de KNLTB: “Samen willen we dat alle kinderen meer gaan bewegen en sporten. Schooltennis zorgt er voor dat ze op school altijd kunnen tennissen. Daarom streven wij ernaar dat op elke basisschool permanent een tennispakket aanwezig is met netjes, rackets en ballen, zodat overal goed materiaal beschikbaar is. Wij zijn dan ook erg blij met de samenwerking met alle partijen in deze levendige tennisgemeente.”

Schooltennisproject in Apeldoorn
De Apeldoornse tennisverenigingen verzorgen in dit project twee schooltennislessen op de scholen en twee aansluitende schooltennislessen op de vereniging. Geïnteresseerde kinderen krijgen de mogelijkheid voor een vervolg op de vereniging met proeflessen. Op dit moment zijn er al 39 scholen die zich hebben aangemeld. Om de scholen te helpen bij de schooltennislessen, verzorgt de KNLTB voor alle combinatiefunctionarissen en vakdocenten in Apeldoorn een bijscholingsmoment hoe tennis zo goed mogelijk georganiseerd kan worden in de gymzaal, op het sportplein of op straat. Dit wordt gezamenlijk met Accres georganiseerd.

Fed Cup
Kiki Bertens, Richel Hogenkamp, Michaëlla Krajicek en Arantxa Rus streven 7 en 8 februari naar een overwinning tegen Slowakije in Wereldgroep II in Omnisport Apeldoorn. De scholen en verenigingen uit Apeldoorn worden ook betrokken bij de Fed Cup. Zo konden jeugdspelers van verenigingen zich aanmelden voor clinics gegeven door jeugdambassadeur én Fed Cup supporter Jacco Eltingh. Bij de loting op vrijdag 6 februari zijn drie scholen uitgenodigd om deel te nemen aan clinics op het plein voor het stadhuis en op 7 februari is er een bijeenkomst met alle Apeldoornse tennisverenigingen om hen ondersteuning te bieden bij de voortgang van het schooltennisproject. De verenigingen en kinderen van de scholen zijn ook uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de Fed Cup. Kortom, alle deelnemers aan het School-Club project kunnen direct het toptennis beleven!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!