Kraak & Smaak live on stage in Gigant

Maandag 21 november 2011

Door Ingrid

Peter Vroon

18 november live on stage in Gigant

KNOPSTICKER: een combi van drums en synthesizers en zoals ze zelf zeggen: “we zingen liedjes, liedjes om op te dansen of niet.” Muziek voor discotheken. Ze beginnen en eindigen met een liedje. Knopsticker was de juiste supportact voor Kraak & Smaak.

KRAAK & SMAAK: ook wel de breakbeat formatie, een verzameling van substylen binnen elektronische dansmuziek. Zij hebben een enorm gevoel van styling en performance in het moment. Zelfverzekerd en toch relaxed: 1 voor 1 het podium betredend, in the swing, tijdens het voorstellen van de bandleden. Hier in Gigant geen “Borrelnood”, wij kregen onze eigen modeshow: extravagante jasjes, brede schouders en strakke zonnebrillen. Vrolijke doch stoere dans en vooruitstrevende muziek: hun single “scqueeze me” wordt niet voor niets gebruikt in een aflevering van Crime Scene Investigation. De stijl? Future-electro: soul, jazz en voornamelijk (future)funk. Afwisselende frontzangers: hij kaal voor en lange mat achter en zij met een geweldige afro-coupe. Met de vraag: “if we where ready to scqueeze?” was Gigant ready: de zaal ging helemaal los: funky and great until the end!

Tijdens de verkoop bleek dat bij het platenlabel een fijne groep mensen is aangesloten. Knopsticker, Kraak en Smaak en het nog niet eerder gehoorde Cirque Valentin: een mix van beginnend artiest tot populair. Iedereen is trots en gunt elkaar een mooie toekomst. En wie weet, een toekomst in Gigant.

foto’s: Peter Vroon | Vroonphotomotion

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!