KUNST IN DOK ZUID

Dinsdag 12 mei 2015

Door Redactie

Twee nieuwe exposities in CODA dok Zuid  | 15.05 t/m 17.06.2015 | gratis toegang

Twee kunstenaarsgroepen tonen hun werk in dok Zuid; kunstenaars aangesloten bij het steunpunt voor amateurkunst van Markant én cursisten onder leiding van Minie Appelboom. Het resultaat is een heel gevarieerde expositie, te bezichtigen van 15 mei tot 17 juni in dok Zuid.

Minie Appelboom leidde jarenlang diverse schildersgroepen bij buurthuis Ons Honk in Apeldoorn Zuid. Sinds de sluiting van Ons Honk hebben de cursisten onderdak gevonden bij de centra De Graanhof en Avondzon. Stichting Stimenz begeleidt deze groepen. Er is gekozen voor een bijzonder thema: namelijk Avondzon over De Graanhof. Hiermee worden de beide locaties verbonden. De gebruikte techniek is acrylverf geschilderd op hout met natuur als terugkerend thema. Het hoogtepunt is een groot samengesteld schilderij dat bestaat uit 20 doeken met het gezamenlijke thema: Wie houdt er niet van katten…

SpektAKel is het steunpunt voor amateurkunst van Markant. Zij willen een podium bieden aan kunstenaars in Apeldoorn. Op een oproep om te exposeren meldden zich zeven kunstenaars: Wim Roskam, schilderijen en sieraden; Ans Jongman, schilderijen; Hendrina Holtrigter Foks, schilderijen en keramiek; Edu Mouthaan, schilderijen; Rina vd Berg, schilderijen; Lida Maas, beelden en Anneke Buys, beelden. De kunstenaars maakten gebruik van verschillende technieken zoals olieverf, acryl, pastelkrijt of gemixte technieken. Ook beelden, keramiek en sieraden worden geëxposeerd. Vrijdag 15 mei om 19.30 uur opent beeldend kunstenaar Stephan Peters deze expositie.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!