Kunst in dok Zuid

Dinsdag 23 juni 2015

Door Redactie

In dok Zuid is tot en met 9 september een gevarieerd aanbod aan kunst te zien: er staan beelden en iconen in de vitrines en er hangen quilten en schilderijen aan de wanden en op de panelen. De exposities zijn tijdens reguliere openingstijden gratis te bekijken. U vindt dok Zuid aan de 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn.

Margriet Reijnders is autodidact en exposeert haar beelden in één van de vitrines. De natuur is haar grootste inspiratiebron en zelf zegt ze over haar werk: “Ik vind het boeiend om mijn eigen realiteit te creëren. De vormgeving van mijn beelden is de manier waarop ik naar de wereld om me heen kijk. Ik werk het liefst met combinaties van verschillende materialen.”

Ingrid Sol is vanaf haar jeugd bezig met het maken van creaties en werkt momenteel aan twee- en driedimensionaal werk. Vier jaar geleden werd ze geraakt door het proces van beeldhouwen in steen: “geraakt door het weghalen van steen en wat je tevoorschijn laat komen”. Haar inspiratie haalt ze uit kleuren en vormen in de natuur en ze werkt met diverse zachtere steensoorten die ze met de hand bewerkt. Haar werken zijn zowel abstract als realistisch waarbij ze vanuit haar hoofd, hart en handen werkt.

Annelies Diepenmaat is opgeleid als grafisch ontwerper aan ArtEZ, hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Zij heeft een passie voor tekenen, schilderen, illustreren en fotograferen en geeft vanuit haar atelier aan de Christiaan Geurtsweg 10 workshops en cursussen Tekenen. Meestal tekent of schildert ze op groot formaat, maar ter afwisseling werkt ze ook graag op kleine paneeltjes wat begonnen is met het schilderen van iconen. In tegenstelling tot die vereiste techniek is die van haar vrije werk onconventioneel.

Roely Verhoek vormt al jaren met een groep vrouwen een quiltgroep en zij komen regelmatig samen in quiltatelier ‘In den Achtertuyn’. Gezamenlijk bedenken ze een thema om daar met veel animo aan te werken. Ze exposeren niet vaak, maar laten nu in dok Zuid graag zien aan welke quilts ze de afgelopen tijd gewerkt hebben. Het gezamenlijke quilten levert behalve prachtige quilts ook vriendschappen op die een vaste basis vormen voor de groep.

Marian Steenbergen is met een serie van veertig zelfportretten afgestudeerd aan ArtEZ in Arnhem. Sinds 2005 werkt ze als zelfstandig kunstenaar met een atelier aan huis. Haar werk ontwikkelde zich van figuratief naar meer abstract waarin kleur een belangrijke betekenis heeft. “Kleur moet gloeien” zegt ze, maar haar kleuren zijn niet altijd vanzelfsprekend. Portretten blijven haar stokpaardje; andere thema’s komen vaak uit de natuur, waarbij foto’s soms als inspiratiebron dienen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!