Kunstenaar voor een dag

Dinsdag 28 augustus 2012

Door Redactie

Rachel Rothengatter

Kinderen in Apeldoorn hoeven zich de komende tijd niet te vervelen! Na de zomervakantie starten de kinderactiviteiten bij CODA weer, maar nu in een nieuw jasje! Tijdens de kinderfeestjes en workshops kruipen de kinderen voor een middag in de huid van een echte kunstenaar. Zo nemen ze bijvoorbeeld een kijkje in de wereld van een illustrator en maken ze een eigen prentenboek, of wanen ze zich in de wereld van design en ontwerpen, een eigen sieradenlijn van kunstzinnig materiaal. Steeds staat een ander kunstberoep centraal en echte kunstenaars zullen de kneepjes van het vak aanleren.

Kinderfeestjes

Voor creatieve feestvierders is een feestje in het museum een must. Te midden van alle kunstwerken gaan de kinderen zelf aan de slag om zich om te toveren tot kunstenaar én wordt er gewerkt aan eigen kunstwerken. Een echte kunstenaar tovert de feestgangers om tot een kunstberoep naar keuze. Word architect, illustrator, kunstschilder of  sieradenontwerper! Of misschien zijn ze nieuwsgierig naar een ander kunstberoep? Dat kan allemaal. En het meest bijzondere is nog wel na afloop exposeren de versgebakken kunstenaars met de zelfgemaakte meesterwerken in CODA! Van hard werken krijg je honger, daarom mag een feestelijk hapje en drankje in stijl niet ontbreken.

Kinderateliers

Wij organiseren uitdagende en leerzame Kinderateliers waarbij steeds een ander kunstberoep centraal zal staan. Na een inspiratierondje door het museum gaan we aan de slag met bijzonder materiaal om een eigen kunstwerk te maken. Met een glaasje ranja en wat lekkers wordt het fantasielevel op peil gehouden. Ken je nog meer kunstzinnige kinderen? Neem ze mee!

Kunstenaar Voor Een Dag

‘Kunstenaar Voor Een Dag’ organiseert de Kinderfeestjes en Kinderateliers bij CODA. Dit initiatief, bedacht door Nina Smit en Sandra Peters, laat kinderen ervaren hoe het is om een echte kunstenaar te zijn. Nina en Sandra zijn twee jonge en veelbelovende illustratoren uit Apeldoorn. Beiden creëren zij hun illustraties op een ambachtelijke manier, de digitale techniek komt pas bij het eindproces om de hoek kijken. Nina verkrijgt haar inspiratie door de werkelijkheid te verdraaien, Sandra uit de simpele dagelijkse gebeurtenissen en de spontane grappen die het leven haar geeft.

Meer is te lezen op de site van CODA.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kunst Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?