Kunstenaars in de dop

Dinsdag 14 mei 2013

Door Redactie

Kunstenaars in de dop is een bijzondere expositie van 8 jonge talenten. De expositie is te zien in de Weekend Galerie, Loolaan 49, op zaterdag en zondag 18 &19 en 25 & 26 mei van 13.00 tot 17 uur. De feestelijke opening is op zaterdag 18 mei om 16.30 uur.

De expositie onderscheidt zich van de wekelijkse exposities die te zien zijn bij destichting Ateliers Apeldoorn in de Weekend Galerie, waar gewoonlijk het werk van de aangesloten kunstenaars wordt geëxposeerd.

Bij Kunstenaars in de dop gaat het om jonge mensen die zich onderscheiden op het gebied van Beeldende Kunst en die de potentie hebben om kunstenaar te kunnen worden. De een doet eindexamen VO, de ander is (aankomend) student kunstacademie, en allemaal hebben ze een passie voor kunst. Wij bieden deze jonge mensen, die variëren in leeftijd tussen de 8 en 26 jaar, een plek om hun werk te tonen.

Tegelijkertijd willen we de toeschouwer kennis laten maken met zaken waar een nieuwe generatie van kunstenaars zich mee bezig houdt. Op de expositie is slechtste een klein deel te zien van wat er zich in Apeldoorn onder jong kunstenaarstalent afspeelt.

Tekeningen, schilderijen, gemengde en grafische technieken, fotografie, film en ruimtelijk werk, het is allemaal te zien. Gemaakt door passievolle, jonge talenten.

Sommigen zijn al een heel eind op weg, anderen staan nog aan het begin van het kunstenaarspad. Het is nog te vroeg om te kunnen zeggen wie het daadwerkelijk tot een volwaardig kunstenaarschap zal brengen. Maar wat wel vast staat, is dat het hier gaat om acht Kunstenaars in de dop.

Zie ook: www.ateliersapeldoorn.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!