Kunstwerk Componistenbuurt feestelijk onthuld

Zaterdag 8 november 2014

Door Redactie


Op 6 november is een kunstwerk in de Valeriuslaan feestelijk onthuld door wethouder Detlev Cziesso. Dit door werkgroep De Buren geïnitieerde kunstwerk is gemaakt door kunstenares Iris Burghout in samenwerking met de bewoners van het Componistenkwartier.

De onthulling werd druk bezocht. Na een inleiding van Gerjan van Engelenhoven van de wijkraad Apeldoorn Zuid gaf wethouder Detlev Cziesso een speech. Vervolgens onthulden zij samen met de kunstenares het kunstwerk. Burghout gaf een toelichting en vervolgens was het tijd voor gezellig na kletsen onder het genot van een hapje en een drankje.

Werkgroep De Buren
Dit alles is georganiseerd door Werkgroep De Buren. Dat is een werkgroep van actieve bewoners uit het Componistenkwartier die allerlei leuke activiteiten organiseren voor de buurt. Een daarvan is Burendag. Dit jaar heeft men de tuin opgeknapt van een ouder echtpaar en daarnaast het initiatief genomen voor een kunstwerk in de buurt. Dit kunstwerk is ontworpen door kunstenares Iris Burghout. De buurtbewoners hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het kunstwerk. Tijdens een workshop konden ze op een soort plakfolie een schilderij maken. Deze schilderijen zijn door Burghout in het kunstwerk verwerkt. Op deze manier is een kunstwerk ontstaan voor en door het Componistenkwartier. Het kunstwerk is geplaatst in de tuin die de buurt eerder samen opknapte.

Lustrum 
Werkgroep De Buren viert dit jaar haar eerste lustrum. Het is namelijk vijf jaar geleden dat ze werd opgericht. Na de renovatie van de buurt wilde men de buurt (Diepenbrocklaan, Valeriuslaan en Johan Wagenaarlaan) netjes en leefbaar houden. Dit doet ze door elk jaar een aantal leuke activiteiten voor jong en oud te organiseren. Vaste activiteiten zijn NL Doet, Nationale Buitenspeeldag en Burendag. Daarnaast helpen zij individueel bewoners met klusjes. Zoals dit jaar het regelen van een verhoging voor een bewoonster om haar huis in te komen met haar rollator.

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!