Help de bevolking van Oekraïne

Laatste expositie Emiel Bruggeman in Apeldoorn

Maandag 24 oktober 2016

Door Ben Eggermont

Met de bovenstaande woorden begon Jack Liemburg zijn inleiding bij de expositie van Emiel Bruggeman in Art Café Sam-Sam aan de van Kinsbergenstraat nummer 17 in Apeldoorn. Hij bracht in herinnering de mooie tijden die ze hebben beleefd in Westpoint (het voormalig stadskantoor) en de Hof van Gelre aan de Hoofdstraat als broedplaatsen van creativiteit en riep de aanwezigen op de werken niet slechts te bekijken en te bewonderen, maar vooral om over te gaan tot koop. De opening werd gevierd door gezamenlijk het glas te heffen op Emiel.

De gitaristen van het duo The Old Bridge zorgden daarna voor heerlijke Balkan muziek, waarop geestdriftig werd gedanst. Alles bij elkaar een geanimeerd en ontspannen samenzijn waarvan Emiel zichtbaar genoot.

De kleine brochure typeert Emiel en zijn werk als volgt:

,,Het gaat hem om het overbrengen van emotie. Hij volgt het nieuws gretig en verwerkt zijn indrukken in zijn schilderijen, beelden, zowel brons als meer trouvailles, kunstzinnige vormen en assemblages. Daarnaast speelt de vergankelijkheid ook een grote rol in zijn werk. Dit komt mede door het gebruik van schedels en huiden. Doordat Bruggeman hier kunstwerken van maakt komt de vergankelijkheid tot leven. Hij werkt doorgaans snel en vol energie terwijl hij naar muziek luistert.”

Aanstaande zaterdag 29 oktober zal Emiel van 15:00 – 17:00 uur aanwezig zijn in het café, waar hij aan het werk zal zijn.

Zijn galerie/atelier Niet Te Braaf vind je aan de Zilverschoon nummer 4, waar hij de middagen meestal aan het werk is en waar hij graag bezoekers ontvangt.

Expositie Emiel Bruggeman
23 oktober tot 20 november 2016
Art Café Sam-Sam, van Kinsbergenstraat 17
dagelijks geopend vanaf 15:00 uur m.u.v de maandag

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?