Laatste maand Apeldoorn Fotostad 2018: Owen Schumacher opent nieuwe expositie

Zondag 30 september 2018

Door Redactie

Al eerder was de redactie van Apeldoorn Direct aanwezig bij de opening van Apeldoorn Fotostad. Nu gaat de tweejaarlijkse fotomanifestatie, met exposities op bijzondere locaties door heel de stad, haar laatste maand van dit jaar in. Er valt nog genoeg te beleven: wanneer zie je Owen Schumacher (acteur/fotograaf), Jan-Dirk van den Burg (Fotograaf des Vaderlands), Martin Hogeboom en Sven Scholten (beide Apeldoornse fotografen) nu tezamen hun werk exposeren?

Owen Schumacher opent zijn expositie in het ACEC a.s zaterdag 6 oktober om 16.00u, wat daarmee de aftrap is voor de laatste maand van deze editie Apeldoorn Fotostad. Tijdens de opening verhaalt Schumacher niet alleen over de straatfotografie die tijdens de expo te bewonderen is. Hij is net terug uit Polen, waar hij de reis die zijn vader 55 jaar geleden maakte nu zelf maakte en dezelfde plekken bezocht als die zijn vader toen ook fotografeerde. Het belooft dus een unieke opening te worden waarin heden, verleden en persoonlijke verhalen de rode draad vormen.

„Met deze opening bundelen we vier bijzondere fotografen in een grote expositie.” vertelt Jeffrey de Grijs, voorzitter van Apeldoorn Fotostad. „Drie exposities zijn te zien in ACEC, waar afgelopen periode al meer exposities in het kader van Apeldoorn Fotostad hingen. De vierde expo is te zien in het ‘Glazen Huisje bij Modehuis Beermann’, waarmee we fotografie best letterlijk op straat brengen. We zijn er trots op dat we deze fotografen bij elkaar kunnen brengen.”

Owen Schumacher is acteur, schrijver en televisiemaker en heeft een passie voor fotografie. Op deze solo-tentoonstelling ‘De stad als podium’ is werk te zien dat hij sinds 2017 als straatfotograaf heeft gemaakt. „Als je goed kijkt is overal om je heen theater en is de stad één groot podium.” Martin Hogeboom werkt al ruim 20 jaar als fotograaf en fotografeert vooral mensen. Een aantal jaar geleden begon hij met de fotoserie Everyday People, waarvoor hij bijna dagelijks een portret maakte. Het zijn vooral de bijzondere, persoonlijke verhalen die de geportretteerden vertellen die tekenend zijn.

Voor ‘Heerlijk Genieten’ trok Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg het hele land door om vast te leggen wat mensen bezighoudt. Het dagelijkse leven trekt op een bijzondere manier aan je voorbij. Sven Scholten laat met ‘Patina’ een serie intieme portretten van gepensioneerden die zich niet in een hokje laten plaatsen, zien. Met zijn portretten vult Sven Scholten het ‘glazenhuisje’ bij Modehuis Beerman (Deventerstraat 11).

Nog tot en met 27 oktober zijn er tal van fotografie-activiteiten. Voor meer informatie: apeldoornfotostad.nl

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!