Lampjes en houtvuren zorgen voor winterse sfeer

Vrijdag 18 november 2016

Door Gerard Oltmans

Gelukkig regende het niet meer, maar de wind en de vochtigheid maakte dat het vrijdag 18 november koud en guur aanvoelde. Het was dan ook rustig bij de Spirit of Winter bij Paleis het Loo. Niet stil, want dan is zo’n fair ook een kille bedoening, ondanks alle warmte die de kraampjes uitstraalden en/of wilden verkopen.

Voordeel was wel dat je meer aandacht kreeg. Met verhalen en suggesties voor een betere gezondheid. Groene thee als bolletjes die hele blaadjes werden zodra ze met heet water overgoten werden, veel beter natuurlijk dan dat gekipte spul. Houtkachels in alle vormen en maten tot prachtige Noorse truien. De dame bij de houtkachel keek op verzoek ‘warm’ bij het maken van de foto. Want de warmte straalt vooral aan de voorzijde.

Bij de bollenkraam was het stil, geen voorjaarsgevoelens met deze kou. Wellicht morgen met het zonnetje er bij. En ja, het was geen echte Schot, want hij droeg een maillot onder zijn kilt. De mandenvlechter was een echte, hij had het niet koud.

De dames van de City Host die aan het vloggen en selfiën waren. Er was en is natuurlijk veel te zien, te snoepen, te drinken en te ondergaan. Landrover-koffie of een massagesessie bij de Veluwse Bron. Alles om warm te worden. En als het even rustig is in je stand dan heb je natuurlijk nog de telefoon. De sfeer is wel gezellig met al die verlichting en de houtvuren, nu nog echte kou en een beetje sneeuw.

Spirit of Winter is nog t/m zondag te zien bij Paleis het Loo. Zaterdag 19 november geopend van 10 tot 21 uur, zondag 20 november van 10 tot 17 uur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!