De Leeuw zingt zolang het duurt!

Donderdag 10 december 2015

Door TheaterStefan

William Rutten

Orpheus zit vol, want zoals hij het zelf noemt ‘de zingende kiloknaller komt langs’. Paul zingt nummers onder begeleiding van de Miguel Wiels band. Wiels is in Nederland niet bekend, maar als componist verantwoordelijk voor alle K3-nummers en daarnaast is hij de man van Mega Mindy. De Leeuw zingt op verzoek nummers die men kan smsen naar zijn 06, net zolang als het leuk is, maar zijn richtlijn om te stoppen is zo rond 22:45.
Verzoekjes stromen binnen en zoals Paul is zet hij graag bezoekers in het zonnetje of heel erg te kakken. Zo moest een mevrouw die te laat kwam het ontgelden in zijn ‘Bob de Rooy stukje’, want die wist wel waarom mevrouw te laat was. Daarnaast sprak hij met liefde over zijn man Stefan met de opmerking ‘het is een leuke naam Stefan, maar hij kost veel geld en ook  de op de creditcard verkregen zonen was hij liefdevol over.
Paul krijgt het voor elkaar dat de hele zaal de Indische waterlelies danst. Qua repertoire had hij een paar vaste nummers van Robbert Long van zijn laatste CD. Daarnaast een nummer van zangers Adéle, ‘Vlieg met me mee’, ‘De steen’ en ‘Heb me lief’. En hij probeerde zelfs het Urks klompendansje dat door iemand uit de zaal spontaan naar Paul geroepen werd.
Paul is in zijn kracht, Apeldoorn omarmt Paul en dat blijkt ook wel uit de minutendurende staande ovatie.  Een show die voorbij vloog, maar die nog langer mocht duren. Een ras artiest.
Nog te zien dinsdag 15/12 in Deventer & 17/12 in Arnhem.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!