Legends festival sfeer met Bintangs in Bluescafé Apeldoorn

Vrijdag 27 maart 2015

Door WillliamMusiceater

© Peter Vroon

De Bintangs gaan gewoon door met datgene waar ze goed in zijn: zalen en festivals platspelen met hun niets en niemand ontziende Hoogovenrock! In 2012 traden de Bintangs nog op tijdens het , helaas eenmalige Legend festival in het Mheenpark in Apeldoorn.

Afgelopen zaterdag 21 maart ,in een afgeladen Bluescafé Apeldoorn, werd het weer een uitbundig muziek feestje met deze legendarische band, die nog steeds – ruim 50 jaar– actief en nog steeds springlevend is. Opgericht in 1961 maakt ze de langst bestaande, nog altijd spelende en platen makende rock band in de lage landen en daarmee één van de oudste, nog spelende rockbands in Nederland.
En dat de Bintangs na ruim een halve eeuw nog altijd springlevend zijn bleek overduidelijk deze avond. Het werd een bijzonder fraai feestje. Heerlijke knallende “hoogovenrock’ zoals de band muziek vaak wordt omschreven . Een sound die staat voor stoere, recht voor zijn raap rock; rhythm and blues getinte muziek, overgoten met een stevige portie rocksaus”.

Onder aanvoering van zeventig (!) jarige zanger en bassist Frank Kraaijeveld Kraaijveld -de Bintang van het allereerste uur -werden verschillende nummers uit het uitgebreide repertoire aan albums van de afgelopen ruim 50 jaar passeerden de revgespeeld . Naast bijvoorbeeld de klassieker: de hit Riding On The L & N. ,nummers zoals Mona Lisa, Do John, Fire And Iron, , Bayou Woman , Break Up Speedo en Snake In The Grass .. Even wordt er wat gas terug genomen bij het fraai uitgevoerde Outskirts of Town . Maar voor de rest van de avond was het een spetterend en vooral oorverdovend optreden. Waarbij de rammende drummer Gerben Ibelings nog een nat showtje afgaf door flessen water over z’n hoofd en drumstel te gieten en vervolgens verder te rammen op zijn drumstel. (Zie de Video-impressies onderaan het verslag).
Met onder meer de toegift ‘Gone That Train” werd een uitbundig energiek optreden afgesloten.

Conclusie: De Bintangs gaan gewoon door met datgene waar ze goed in zijn: zalen en festivals platspelen met hun niets en niemand ontziende Hoogovenrock!
De Bintangs zijn: Frank Kraaijeveld (70) op bas en zang, Dagomar Jansen – gitaar en harmonica, Maarten Ibelings – gitaar, Gerben Ibelings – drums

Het gerucht gaat… binnenkort wellicht ook een optreden van de good old band: Gruppo Sportivo in Jan Kerseboom’s Bluescafé . We verplaatsen gewoon het Legends festival naar het Bluescafé Van mij mag dat ..Hou de website van het Bluescafé maar in de gaten.. www.bluescafe.nl

Beelden zijn gemaakt door: William Lindner

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!