Long distance call

Maandag 19 januari 2015

Door Agenda

Einde 2007 verliet fysiotherapeut en drummer Maarten Graaskamp het achterhoekse Vorden voor het mooie en schone „voralpenlandschap“ van Luzern (Zwitserland).Voordat hij ging was hij in een aantal bands actief, de laatste band heette „Framed“ en speelde hoofdzakelijk blues.

Al snel vond hij nieuwe muziekcollega’s in het luzerner muziekcircuit met jamsessions. Sindsdien heeft hij in tal van projecten kunnen optreden, met Amerikanen, Italianen, Duitsers, veel Zwitsers en ook een boel Nederlanders. Want ergens had hij zijn hollandse collega’s nog niet vergeten..
Met Stef Woestenenk, Han Thie en Henk Buitink, aangevuld met Derrick Feole op sax ontstond Long Distance Call, een coole bluesgroep. Een paar keer per jaar reisde hij naar Nederland voor enkele gigs of de Hollanders reisden af naar de Alpen voor zeer spontane optredens, want veel tijd om te oefenen was er meestal niet. Het repertoire werd per email afgesproken en op Dropbox geupload..
Ook met Piet van Tienen, Edwin Steentstra en Han Thie (later Maarten Dekkers op bas) werd veel Gary Moore rock gespeeld, zowel in Nederland als in Zwitserland.
Eind februari 2014 was eigenlijk een drie-gig tour voor Long Distance Call in Zwitserland gepland, helaas was voor Stef het niet mogelijk om te komen, daar tragischerwijs zijn opa enkele dagen voor de afreis gestorven was. Bijna was de tour afgeblazen..

Vol gefrustreerd had echter Maarten, nadat hij het slechte bericht van Stef ontvangen had, via social media veel van zijn Zwitserse kunnen mobiliseren en 2 van de 3 optredens kunnen redden.. Totaal naar Long Distance Call style, zeer spontaan en met ontzettend veel „Spielfreude“ !
Dat smaakte naar meer en eerlijk gezegd was het ook niet altijd eenvoudig om voor een buitenlandse band dingen te regelen.
Ondertussen heeft de zwitserse variant een grote sprong voorwaarts gemaakt door het regelmatiger oefenen en ook vele gigs.
Nu is hij trots om zijn hollandse vrienden en bekenden de zwitserse variant te presenteren; blues met een internationale touch : zwitsers, italiaans en hollands blood sweat and tears op een podium..

Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!