Loolaan Galerie definitief dicht

Dinsdag 26 mei 2020

Door Redactie

Archief | Loolaan Galerie

Ook nu musea vanaf juni weer publiek kunnen ontvangen, blijft de Loolaan Galerie van Stichting Ateliers Apeldoorn gesloten. Heino Ufkes, voorzitter van het bestuur van Stichting Ateliers Apeldoorn, zegt daarover: ,,Eind vorig jaar hebben deelnemers en bestuur van de Stichting al besloten de huur van de galerie te beëindigen vanaf 1 juni. De locatie was kostbaar.”

Hij vervolgt: ,,Bovendien hebben de kunstenaars behoefte aan andere vormen om hun kunstwerken te tonen aan het publiek. Over de manier waarop we verder gaan, wordt nu nagedacht. De Kunst-estafette is een eerste uiting. En er volgt zeker meer, als de omstandigheden het weer toelaten. De coronamaatregelen hebben de afronding van het seizoen bespoedigd. Dat is heel spijtig.”

Kunst-estafette

Wel hebben de kunstenaars van Stichting Ateliers Apeldoorn iets creatiefs bedacht om toch kunstliefhebbers te kunnen ‘ontvangen’. Zij zijn gestart met een kunst-estafette. Met een korte videofilm en wat tekst vertellen ze daar het een en ander bij. Milena Tlustá en Roel Ottow zijn de eersten die werk laten zien op deze website.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!