Los Zand: Ank van der Bilt

Vrijdag 25 oktober 2019

Door Redactie

Er gaat wat gebeuren in Apeldoorn; op zondag 27 oktober presenteren 9 Apeldoornse schrijfsters en schrijvers hun verzamelde verhalen in de bundel Los Zand, verluchtigd met foto’s van Job Kok en tekeningen van Sonja Bruil. De presentatie vindt plaats om 16.00 uur in Heerlijk Lokaal.. De bijeenkomst is gratis en voor niets; het boekje is te koop tegen een vriendenprijs. De komende weken stellen de schrijfsters en schrijvers zich voor via Apeldoorn Direct. Dit keer: Ank van der Bilt.

Ank van der Bilt omarmt het leven en was en is van vele markten thuis. Het leven is leuk! Is van plan 120 jaar te worden om alles waar te kunnen maken. Ooit gestart in het onderwijs maar ontsnapte aan dat strakke keurslijf… en paarden en de liefde zorgden voor een heel andere wereld. Een bijzondere en mooie tijd. Maar het leven beslist soms totaal anders…

Een geboren zondagskind en voor jodukus spelen gaat haar goed af. Altijd weer rechtop komen. Mensen ‘ontspullen’ en hen rust, ruimte en regelmaat geven en hen weer in hun kracht te zetten voelt goed, ze is de beste organizer buiten de deur. Een happy scheiding begeleiden gaat haar goed af, want het kan (!) als mensen elkaar blijven respecteren en in hun waarde laten, ook al is dat dikwijls moeilijk. De taal optimaal gebruiken, ook al is het in notulen, geeft een vorm van vrijheid.

Komt oorspronkelijk uit het Westen maar inmiddels geworteld in Apeldoorn. Een omgeving met zo’n achtertuin met bomen, bossen en ruimte wil ze niet opgeven. Werken met haar eigen stem, in de vorm van radio maken (bij RTV Apeldoorn), waardoor mensen of een organisatie in de zon gezet kunnen worden is ook heel boeiend. Het Los Zand-gezelschap waarin zij verstrikt raakte geeft humor, ruimte om te schrijven en het samenwerken maakt blij. Kortom: Het leven is waard om geleefd te worden, het leven is leuk!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!