Maartje Paulus wint tweede kwartfinale Apeldoornse Voorleeswedstrijd!

Donderdag 19 februari 2015

Door Redactie

Maartje Paulus van basisschool De Sjofar uit Apeldoorn heeft de tweede kwartfinale van de Apeldoornse voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd had woensdag 18 februari plaats in CODA Centrale Bibliotheek. Samen met Vera de Vries, winnaar van de eerste kwartfinale, vertegenwoordigt Maartje Paulus Apeldoorn in de halve finale op woensdag 25 maart aanstaande.

Maar liefst dertien voorleeskampioenen lazen om de beurt een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Het publiek moedigde de leerlingen flink aan en werd getrakteerd op spannende, vrolijke, grappige en mooie verhalen. Tijd om achterover te leunen had de jury deze middag niet. Voor hen de taak om te letten op veel meer dan alleen uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Zo was ook het contact van de voorlezer met het publiek belangrijk.

Maartje las een fragment voor uit het boek Password van Mirjam Mous. De jury was onder de indruk van vooral het prettige en rustige tempo waarin ze voorlas. Het publiek werd echt meegevoerd in het verhaal. Ze zal zeker mensen nieuwsgierig hebben gemaakt naar het boek en dat is de kunst van goed kunnen voorlezen.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!