Meiden maken kennis met bèta/techniek tijdens de Girlsday

Donderdag 24 april 2014

Door Redactie

Redactie

De instroom van meiden in de N-profielen op havo en vwo is de laatste jaren enorm toegenomen. Zo ook de doorstroom van deze meiden naar de bèta/technische opleidingen in het hoger onderwijs. Die toegenomen interesse van meiden in bèta/techniek is niet zomaar tot stand gekomen, maar is het effect van gerichte activiteiten en beleid.

Op 8 mei tijdens Girlsday kunnen meiden rondkijken bij bedrijven en kennismaken met beroepen waaraan meiden misschien nog nooit hebben gedacht.Onderwijs

Meekijken bij het Kadaster
Bij het Kadaster komen op 8 mei 30 meiden van drie Apeldoornse scholen op bezoek. Zij kijken mee met IT’ers, gaan landmeten, doen onderzoeken met interactieve kaarten, worden uitgedaagd ruimtelijk te denken en vliegen buiten met een drone.

Tijdens de lunch is er een meet-en-greet picknick met vrouwelijke Kadastermedewerkers. “Het Kadaster laat graag aan jonge meiden zien hoe leuk IT en technisch werk is”, zegt Dorine Burmanje, bestuursvoorzitter van het Kadaster. “We hopen dat veel van deze meiden uiteindelijk kiezen voor een studie in de techniek.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!