Motel West Coast in Orpheus, een heus feestje

Vrijdag 12 april 2019

Door ineke-muijsert-5

Helaas liggen de zonnige dagen achter ons en is het buiten bitter koud. Maar gelukkig heeft Grand Theater Orpheus de zon in huis gehaald: het muziekgezelschap West Coast Motel treedt op. Even geen zorgen over wel of niet Nexit, nee vanavond puur vermaak, een reis in gedachten terug naar die productieve, muzikale jaren zestig en zeventig. In de goed gevulde Rabobankzaal herleeft het publiek het legendarische en onvergetelijke Woodstock en alles wat hier omheen gebeurde.

Het is heerlijke middle of the road music, met nummers van o.a. de Eagles, Crosby, Stills & Nash, Fleetwood Mac, The Beach Boys, Linda Ronstad en andereen. De Westcoast sound kan het beste worden getypeerd als een combinatie van softrock, folkrock met een mix van country en western. Goed in het gehoor liggende muziek dus.

En dat is te merken ook, al snel is het publiek in beweging: er wordt volop meegezongen, geklapt en tussen de stoelen gedanst. De sfeer in de zaal is goed. Het is een feestje onder de deskundige leiding van een vijfkoppige band. Je merkt aan alles dat de  professionele zangers en zangeres en de band erop gericht zijn het publiek een mooie, muzikale avond te bezorgen. En dat is gelukt, goed gelukt ook. Opgewekt, na zelfs twee toegiften, verlaat het publiek de zaal. We kunnen er weer even tegenaan.

De bezetting: zang: Syb van der Ploeg, Edward Reekers, Brenda Bee én Julian Thomas samen met de vijfkoppige band met onder andere Hubert Heeringa op de saxofoon.

Motel West Coast, Orpheus Rabobankzaal , 11 april 2019

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!