Muziekcafé Gigant: Chasing Rainbows speelt

Vrijdag 6 maart 2015

Door Pedro Waldenaar

© Skunk

Na de Doe Maar Tributeband Skunk, die zaterdagavond in het Stadscafé te Apeldoorn speelde, op zondagmiddag op weg naar het Muziekcafé Gigant te Apeldoorn. Nog maar net bekomen van “Is dit alles”? snel naar Muziekcafé Gigant: Chasing Rainbows speelt.

Het café is goed gevuld; de sfeer is opperbest; en het is 1 maart! 1 maart, gelukkig maar weer; een te zachte winter achter de rug, dank zij onze klimaatverandering. Om die reden ga ik zeker niet op Groen Links stemmen; laat die klimaatverandering maar komen. ( terwijl de mensen van Groen Links toch heel aardige mensen zijn……)

Maar goed, Chasing Rainbows is de band rond Lawrence Rengert uit Santa Barbara, California. Toen Lawrence jaren geleden voor een studie aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten drummer Henk Jonkers (Fatal Flowers, Hallo Venray) trof, werden de oude demo’s met gitaarliedjes van Lawrence door Henk onder handen genomen in een Amsterdamse studio.

Laat ik maar meteen beginnen: ik heb genoten van deze band. Het is volle muziek; eendrummer die de toon zet en een hoge stem die blijft hangen in het gehoor. De muziek komt in golven het café in. De band houdt voor mij het midden tussen de beatles, de rolling stones, pink floyd; maar dan hedendaagser; eigentijdser, ruiger, gewaagder. De creativiteit van de muziek spat er vanaf.

Het is een band die je voortdurend op het verkeerde been zet; denk je Little Red Rooster als intro te horen; gaat het de heel andere kant op. Soms is het tempo aan de flinke kant om dan eens afgewisseld te worden met een slijp- en zwijmeltempo. Verrassend en verbazend!

Op het moment dat de muziek weer het café instroomt, neem ik het initiatief tot het uitbreiden van mijn netwerk. De muziek is hard en de kans om verkeerd begrepen te worden is groot. In het lawaai en het vele, ruimhartige gelach van een aantal dames, vang ik een uitnodiging op tot het drinken van een glaasje wijn in de achtertuin. ( ik vroeg me wel af waarom ik in die achtertuin wordt uitgenodigd?). Expliciet wordt er bij gezegd dat er geen Triviant gespeeld gaat worden. Wat een geluk……

Inmiddels is de band aan zijn laatste song begonnen en kunnen we gelukkig de CD “With Henk Jonkers” bemachtigen. Een mooi weekend loopt op zijn eind; waarbij er nog een goed gesprek op gang komt. Vol energie verlaten we Gigant: de week kan beginnen! Apeldoorn Leeft en Beweegt; dankzij Muziekcafé Gigant; elke zondagmiddag 16.15; gratis en voor niets!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!