Muziekfeest in Gigant met ’jarige’ Jan

Zondag 19 maart 2017

Door Peter Vroon

Jan Akkerman is dit jaar 70 geworden. Een goede reden om pop-zalen aan te doen met een stel muzikale vrienden. Afgelopen weekend was hij in Gigant. En dat betekende een feestje.

Jan is ’s lands bekendste gitarist. Zijn concerten kenmerken zich door veel instrumentaal werk en technische hoogstandjes die door vrijwel niemand te evenaren zijn. Met deze tour laat Akkerman zien dat hij in staat is om de mooiste momenten op muziekgebied te delen met Benjamin Hermans (meester gentleman ) op sax , bluesgitarist Ruben Hoeke en zanger Bert Heerink. Als klap op de vuurpijl speelt en zingt Jan’s dochter Laurie de sterren van de hemel.

Een concert met veel mooie momenten. Laurie Akkerman heeft een goede stem en het is dan ook heel aandoenlijk om te zien dat Jan heel erg trots is op zijn dochter. Meester saxofonist Benjamin Hermans vult met zijn altsax het geheel mooi op. Ruben Hoeke geeft als bluesgitarist een aantal mooie solo’s weg waardoor het blues-gehalte in dit concert extra uit de verf komt. De combi van grootmeester Akkerman en Ruben ( Blues) Hoeke levert verrassend soleerwerk op. Het wordt een avond met een zeer hoog niveau. Voor het publiek is het smullen Jan Akkerman is en blijft een fenomeen. Een groot muzikant die anderen meesleept door zijn passie.

Concert Jan Akkerman en vrienden in Gigant. Zaterdag 18 maart.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!