Muziektheater Apeldoorn vertolkt Dickens

Maandag 18 december 2017

Door Peter Vroon

De matineevoorstelling van het muziektheater Apeldoorn dit weekend was vrijwel uitverkocht. De Rabobankzaal met de rode stoelen voorzagen de omgeving al van een kerstsfeer aandoend spektakel.

Deze nieuwe productie van Muziektheater Apeldoorn ‘A Christmas Carol’,  is het verhaal van Charles Dickens over Scrooge. Deze musical werd in het Nederlands gesproken en gezongen. Een oogstrelende  musical door enthousiaste leden en kinderen van Muziektheater Apeldoorn gemaakt onder leiding van regisseur Erik van der Zee. De  voorstelling werd muzikaal begeleid door een heus orkest met prachtige muziek onder leiding van Peter Paul van Beekum.  Een authentiek decor met speciale lichttechniek en geluid maakten het Engelse plaatje van Charles Dickens compleet.

Het enthousiasme waarin allen mee speelden was fantastisch om naar te kijken en sleepten de aanwezigen mee in het verhaal. Zichtbaar genoten jong en oud van de scenes. Het steeds wisselende decor benadrukte nog eens extra de sfeer uit Dickens tijd. Een mooi bestede zondagmiddag waarin maar weer eens duidelijk werd dat plezier in musicals niet alleen afhankelijk zijn van professionals alleen,  maar dat ook amateurs een professionele show kunnen neerzetten.

Orpheus, Rabobankzaal, 17 december. 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!