Muzikantencafé: een aanrader !

Zaterdag 28 maart 2015

Door Vera Leimann

© Ernst van Rossum

Maandagavond 23 maart vond het eerste muzikantencafé plaats in café Gigant. Op initiatief van Guido de Vries en Maurits de Weert (respectievelijk de directeuren van Gigant en de Apeldoornse Popschool) wordt hiermee de Stichting Poppunt Apeldoorn  nieuw leven ingeblazen. Dit las ik in het Apeldoorns Stadsblad en dit moest ik meemaken.

Nogal benieuwd  kwam ik zéér ruim voor aanvang binnenlopen. Het was uiteraard nog niet zo druk, maar je hoeft maar een paar muzikanten op één hoop te gooien en een goede sfeer is al een feit! Ik scoorde een heerlijk kopje koffie en begroette wat bekenden. Leuk om de vertrouwde gezichten van Henri (van den Broek), Wouter (Loderichs) en Peter (van der Willik) weer te zien. Henri  is grafisch ontwerper en digitale guru, Wouter en Peter zijn o.a. muziekdocenten aan de Apeldoornse Popschool. Alledrie zijn ze begenadigde muzikanten waar ik al vaak naar heb mogen luisteren. Nu vertelden ze me enthousiast over de geschiedenis en de gedachte achter de stichting waar zij aan meewerken. Guido, die ik nog niet had ontmoet, stelde zich aan mij voor, en een drukke Maurits zwaaide vrolijk van een andere kant van de ruimte. Dit team van vijf man sterk had er duidelijk zin in.

Intussen kwamen er steeds meer mensen binnenlopen en werd het nog gezelliger.

Toen het tijd was voor de aftrap nam Maurits de microfoon en heette iedereen welkom bij het eerste muzikantencafé. Hij stelde het team van de Stichting Poppunt Apeldoorn voor, een centrale plek waar muzikanten, docenten, eigenaren van podia en oefenruimtes, en verder iedereen die zich nauw betrokken voelt bij de Apeldoornse muziekscène, elkaar kunnen ontmoeten. Waar men de krachten kan bundelen om op een efficiëntere wijze de muziek in Apeldoorn op de kaart te zetten.  De site, die nu nog onder constructie is, gaat hier ook een rol in spelen. Apeldoorn is enorm rijk aan muzikaal talent dat nog maar al te vaak tegen drempels aanloopt omdat men niet zo goed weet waar men terecht kan om verder te komen en zich te laten horen. Of bang is elkaar in de weg te lopen wat vaak onterecht is. Dit concept en de stichting zelf bestaan al een tijd en worden nu met dit muzikantencafé nieuw leven ingeblazen. Wat is nu leuker dan elkaar eens in de maand te ontmoeten of beter te leren kennen onder het genot van een drankje en te luisteren naar lokaal talent?

Rapper Dani gaf eerst het podium aan twee 15 jarige, getalenteerde rappers genaamd Demo (Demelso) en Nabil. Daarna gaf hij zelf een aantal van zijn nummers ten gehore. Serieuze teksten gedragen door hypnotiserende beats. De zaal deinde mee op de meeslepende hiphop klanken en de energie was zó goed dat Dani het optreden afsloot door met Demo, Nabil & friends op het podium al dansend een rappend een waar feestje te bouwen.

Daarna was het podium voor de rockband Silverlane.  De jongens zetten een heerlijk repertoire van stevige jaren ’80 rock neer wat voor ondergetekende een ware trip down memory lane was. En ik was niet te enige zo te zien. Helaas kon ik na het optreden van Silverlane niet langer blijven om nog even gezellig na te praten maar dat komt de volgende keer wel.

Een geslaagde avond op alle fronten. Poppunt Apeldoorn: ga zo door! De volgende keer ben ik er weer bij.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!