Nieuwe directeur Gigant krijgt 32 uur

Woensdag 29 augustus 2018

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Gigant is op zoek naar een nieuwe directeur. Wanneer je kijkt naar de vacaturetekst voor de directeur bestuurder, bekruipt je het gevoel dat er gezocht wordt naar een schaap met vijf poten. Een die voor dit multidisciplinaire bedrijf voor hedendaagse popcultuur, avontuurlijke filmprogrammering, kunsteducatie en –vrijetijds programmering met een omzet van ca. € 3,8 miljoen per jaar, toegevoegde waarde heeft.

Er werken zo’n 25 vaste medewerkers, vele freelancers en ruim honderd vrijwilligers die bouwen aan een bruisend en inspirerend huis waar een breed scala van activiteiten plaatsvindt. Een ondernemende instelling met haar concerten, clubnachten, film- en theatervoorstellingen, of zelf lessenprogramma’s, workshops, of repetities. ‘GIGANT wil een plek zijn voor verrassende ontmoetingen met en door de kunsten voor een grote diversiteit aan doelgroepen,’ is te lezen in de vacaturetekst.

Van de nieuwe directeur wordt verwacht dat hij/zij bovenstaande managet. Daarnaast is hij/zij ook nog eindverantwoordelijk voor ontwikkeling, vaststelling, uitvoering, onderlinge samenhang en bewaking op alle beleidsgebieden binnen GIGANT, Markant in Cultuur. Daarnaast heeft de organisatie een positie binnen de gemeente en de sector. Gevraagd wordt ook een koers voor de lange termijn te formuleren en een relevant netwerk op te bouwen.

Dat is niet niks. De grote vraag is, krijgt Gigant de juiste man/vrouw op de juiste plek? En is het werk van dit ‘schaap met de vijf poten’ te doen in 32-uur? We hopen uiteraard dat dit, na het vertrek van Martijn van Duivenboden, interimmer Guido de Vries en de huidige vertrekkende directeur Arjan Davidse, het geval is.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!