Nieuwe kledingwinkel: Capital voor mannen

Vrijdag 4 september 2015

Door Uitgeverij Stedendriehoek

Aan de Korenstraat opende vorige week een nieuwe kledingwinkel onder de naam Capital. Dit is een modezaak die zich richt op kwalitatief goede kleding, schoenen en accessoires voor de man.  

Capital is een idee van Thomas Talboom (26) en Jordy Noya (25). Samen zijn zij het gezicht achter de winkel. Beide heren werkten in het verleden in diverse kleding- en schoenenzaken, maar wanneer zij zelf wilden gaan winkelen hadden zij een probleem. Talboom: “Ik kon in Apeldoorn nooit de kleding vinden die ik graag wilde hebben. Daarom moest ik bijvoorbeeld vaak naar Amsterdam.”

Op een gegeven moment bracht dat Talboom op een idee: “Waarom zou de kleding die daar te vinden is, ook niet in Apeldoorn te vinden kunnen zijn? Daarom openden wij Capital, een winkel met een aantal exclusieve kledingmerken.”

Daarbij moet bijvoorbeeld gedacht worden aan Filling Pieces, een van oorsprong Amsterdams schoenenmerk dat op dit moment wereldwijd furore maakt, evenals Susudio. “We zijn trots dat we deze merken hebben kunnen strikken; ze zijn namelijk erg selectief in hun verkooppunten”, aldus Talboom. Verder brengt Capital merken naar Apeldoorn als Tigha, BLK DNM, de casual mode van het Italiaanse Aspesi en ook de kleding van de tijdloze kwaliteitsmerken Diesel en Calvin Klein ontbreken niet in de nieuwe winkel. “De doelgroep van Capital is niet per se leeftijdsgebonden. Alle mannen die zich graag kleden naar de trends van nu, kwaliteit daarbij waarderen en op zoek zijn naar iets vernieuwends, kunnen bij ons terecht”, besluit Talboom.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!