NJO zoekt kunstenaars voor NJO Muziekzomer 2012

Donderdag 8 december 2011

Door Redactie

Nic Limper

Na afloop van de 70 concerten van komende NJO Muziekzomer Gelderland zal op het podium nu eens niet het geijkte bloemetje of flesje wijn aan de musici overhandigd worden. Het NJO gaat tijdens de NJO Muziekzomer 2012 een zeefdruk van een Gelderse kunstenaar aan elk van de internationale solisten en dirigenten aanbieden. Om de juiste kunstenaar voor deze NJO MuziekzomerPrent te vinden heeft het NJO een prijsvraag uitgeschreven.

Het NJO roept Gelderse kunstenaars op voor 1 maart een werk in te leveren dat past bij de NJO Muziekzomer 2012. Dit festival staat in het teken van jong toptalent op het gebied van klassieke muziek. Door het enthousiasme van de jonge musici blijft klassieke muziek jong, fris en spannend.

Een 5-koppige jury zal zich over de ingezonden kunstwerken buigen. Deze jury bestaat uitSylvia Tóth, voormalig bestuursvoorzitter van het NJO en, naast vele andere functies in de kunst- en cultuursector, mede-eigenaar van Gallery Colours in Den Haag;Carin Reinders, directeur CODA Museum Apeldoorn; Hans Esmeijer, waarnemend burgermeester van de gemeente Apeldoorn en voormalig gedeputeerde van de provincie Gelderland; Wiebren Buma, directeur van het NJO enRoel Tempelman, voorzitter van de Stichting Vrienden van het NJO.

Uit de inzendingen selecteert de jury een aantal genomineerden wiens werk getoond wordt tijdens een expositie in het CODA Museum en het ACEC-gebouw.

De winnende kunstenaar zal in mei bekend gemaakt worden. Van het werk worden 100 zeefdrukken gemaakt om tijdens de NJO Muziekzomer 2012 aan de verschillende musici, dirigenten en solisten te overhandigen. Deze musici zijn afkomstig uit alle windstreken, waardoor het kunstwerk zich verspreidt over de hele wereld. Bovendien ontvangt de winnende kunstenaar een geldbedrag van €1500.

Kunstenaars kunnen tot 1 maart een werk inleveren. Het volledige reglement is na te lezen op www.njo.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Concert Festival Kunst Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!