Nog meer leuteratuur?

Zaterdag 7 april 2012

Door bazbo

Anja Slotboom (met bazbo's camera)

Leuteratuur door Apeldoornse schrijvers

‘Een voorleesvoorstelling vol verhalen en gedichten, humor en ernst, vaststaande feiten en onverwachte zaken. Kortom: leuteratuur!’ Zo kondigen de Apeldoornse schrijvers Bas Langereis, Willem Bierman en Reinier Groenendijk hun voorstelling Bas, Willem en ik weer aan.
Zondagmiddag 8 april lezen zij voor de tweede keer samen voor uit hun eigen werk.
‘Klopt, dat is op Eerste Paasdag,’ legt Langereis uit. ‘Dan hoeft er niemand naar de woonboulevard of de paasshow van een automobielbedrijf. Bij ons is het wél gezellig.’

Van Bas Langereis verscheen onlangs zijn derde boek Maar we leven nog.
Willem Bierman was drie jaar lang (tot afgelopen januari) de stadsdichter van Apeldoorn. Zijn stadsgedichten zijn uitgebracht in het schitterend vormgegeven boekje Dichter bij Apeldoorn en sinds kort is zijn nieuwe bundel Anna – Onder de tafel een pavlovwitte samba verkrijgbaar.
Reinier Groenendijk is journalist, columnist, tekstschijver en muzikant.

De voorstelling is een vervolg op het succesvolle Bas, Willem en ik, dat het drietal in juli 2011 op de planken bracht.
‘Drie verschillende schrijvers met drie verschillende stijlen; dat levert een afwisselend geheel op,’ licht Langereis toe. Vervolgens lacht hij: ‘Wat bij het materiaal van ons alle drie hetzelfde blijft, is de enorm hoge kwaliteit ervan.’

Bas, Willem en ik weer is te zien en te horen op zondagmiddag 8 april vanaf 16.00 uur in Art café Sam Sam aan de Van Kinsbergenstraat te Apeldoorn. De toegang is gratis; drankjes helaas niet.


Overigens:
Willem Bierman en Bas Langereis zijn zaterdagmiddag 13.45 uur te gast in het programma Zaterdagmiddag Mix van Radio Apeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?