Ode aan …..Ontmoetingen

Donderdag 29 januari 2015

Door Pedro Waldenaar

Het boekje Ode aan Corné laat nog even op zich wachten. Er is geen sprake van een writers’block; maar eerder sprake van over-inspiratie. Daarom even een tussenboekje: Ode aan Ontmoetingen. Het boekje wordt uitgegeven bij CCHmedia; waarschijnlijk komende zomer. Hier alvast een voorproefje van een ontmoeting:

Ik ontmoette haar van de zomer. Op een kleinschalig festival was me deze bijzondere vrouw al eens opgevallen. Wat vooral haar bijzonder maakte, was haar bril en haar intense, doch vriendelijke blik. Bij de uitgang van de poptempel ontmoette onze blikken elkaar. Heel spontaan maakte ik een compliment over haar bril. “Dank je wel” was het antwoord. Een paar seconden contact….en dat is toch een heel andere kennismaking als “Ken ik je ergens van…..?

Er gingen weken, maanden voorbij totdat we elkaar zagen op Borrelnood; een korte groet en “Zien we elkaar op Afterslag?” Na het overweldigende, dreunende en energieke geweld van de Paceshifters zagen we elkaar. Ik had even tijd nodig om bij te komen; van het muzikale geweld en van wat zich tijdens dit optreden in zaal afspeelde. Veel emoties komen op een mens af en dat moet even een plek hebben; even rust. Gelukkig was het merendeel van het publiek alweer naar het muziekcafé.

Leunend tegen de bar kwamen we met elkaar in gesprek: over wat de fotografen eigenlijk gemist hadden en over: Ja….. over ouders, over tegenslag, over de toekomst: een kort en krachtig gesprek. Een gesprek wat nog jaren later naverteld kan worden; een gesprek waarin je zomaar, gratis en voor niets, de inspiratie krijgt en het verlangen ontstaat om het vast te leggen. Spontaan stelde ik voor om dit moment vast te leggen; een foto van dit moment te maken.

Nog steeds vraag ik me af hoe je werkelijk in een aantal minuten tijd, na de overdonderende muziek tot zo’n geweldige ontmoeting kunt komen….die zoveel energie kan geven. Kennelijk geeft muziek vleugels…..

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!