Morgen: Boek & Bal 2 in Orpheus!

Donderdag 16 december 2010

Door CODA

Op vrijdag 17 december 2010 brengen Schouwburg Orpheus, Nawijn & Polak Boekverkopers en CODA u Boek & Bal 2: een bruisend late-night evenement in Apeldoorn vol literatuur, theater en muziek. Het feest heeft dit jaar een pikant én sportief tintje. Vanaf 21.45 uur barst het spektakel los in Orpheus, na afloop van de avondvoorstellingen Zadelpijn en ander damesleed met onder meer Renée Soutendijk en Debby Petter en Omdat de nacht van Youp van ’t Hek en Lotte Horlings.

Op het menu staan boekenbalwaardige optredens, uiteenlopende performances, swingende muziek en signeersessies met befaamde schrijvers. Jan Siebelink en de Deense succesauteur Jens Christian Grøndahl worden geïnterviewd voor publiek. Daarnaast zullen auteurs Abdelkader Benali, Peter Buwalda (van de veelgeprezen debuutroman Bonita Avenue), Ellen Deckwitz (winnares NK Poetry Slam 2009), Judith van den Hul (Apeldoornse debutante), Saskia van den Heuvel (winnares Selexyz Scheltema Almere Poëzieprijs 2009) en Nynke de Jong (columniste voor o.a. Viva en de Leeuwarder Courant) voorlezen uit eigen werk.

Naast deze optredens en openbare interviews is er een boekenmarkt met vele standjes van onder andere Loesje en Apeldoornse schrijvers. Hier kunt u niet alleen boeken kopen, maar ook laten signeren door de genoemde gasten. In de foyers kan naar hartenlust gedanst worden op muziek van DJ Dance Concepts, die tegelijkertijd als VJ sfeervolle en opzwepende beelden projecteert. Verschillende theatrale, muzikale en kunstzinnige entr’actes duiken overal en elk moment op. Tenslotte kunt u zich culinair laven aan diverse tongstrelende proeverijen.

Voorafgaand aan Boek&Bal vindt vanaf 20.00 uur de prijsuitreiking van de Gelderse schrijfwedstrijd Aan het Woord! plaats. Boek & Bal is vrij toegankelijk voor bezoekers van de voorstellingen in Orpheus Zadelpijn en ander damesleed en Omdat de nacht. Ook zijn losse kaartjes voor het feest verkrijgbaar bij CODA, Orpheus en Nawijn & Polak Boekverkopers. Deze kosten € 7,50 voor CODA-leden, Abonnement PLUS houders, Vrienden van Orpheus en Klanten Nawijn & Polak. Niet-leden betalen € 10,00.

Kijk voor meer informatie over het programma op www.boekenbalapeldoorn.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!