Ontdek Coda Museum tijdens de Museumweek

Woensdag 8 april 2015

Door CODA

© Coda

CODA viert van 18 tot en met 26 april de Museumweek met maar liefst vijf verschillende tentoonstellingen en een activiteitenprogramma voor jong en oud! Het thema van de landelijke Museumweek is dit jaar ‘Ons echte goud!’ CODA heeft met haar museum, archief én bibliotheek natuurlijk prachtige juwelen in handen. Tijdens de Museumweek ontdekt u de schatkist die CODA heet. Op zondagmiddag 19 april is het dubbel feest met een Open Huis ter gelegenheid van herinrichting van CODA Centrale Bibliotheek.

Tijdens de Museumweek kunt u kennismaken met de talrijke bronnen, beeldbanken en staat er een exclusieve rondleiding door het archiefdepot op het programma. Bij de tentoonstelling Keramiek Triënnale 2015 geven keramisten en beeldend kunstenaars Ann van Hoey en Mariette van de Ven een lezing. Liever zelf aan de slag? Dan kunt u bij beeldend kunstenaar Ingrid Kats een workshop volgen die u de wereld en technieken van de kunstenaar laat ontdekken. Tijdens de workshop Maak een stilleven verzamelen volwassen en kinderen ‘juwelen van alledag’ en maken als een ware kunstenaar een installatie of assemblage van deze objets trouvés. Houdt u meer van breien? In het kader van de kindertentoonstelling Beestenbrei wordt CODA Junior de komende maanden bedolven onder veelkleurige breisels en zachte wol. Kom op donderdag 23 april naar CODA en brei mee aan het record aantal meters breisel van Apeldoorn.

Kinderen maken tijdens de Museumweek de ontdekkingsreis Goudkoorts en ontdekken CODA van museum tot bibliotheek op een spannende, prikkelende en interactieve reis waarbij ze onderweg goudstukken verzamelen. In de Museumweek kunt u ook kennismaken met nieuwe technieken en materialen in CODA FabLab. Kinderen van 8 tot en met 13 jaar ontwerpen met de 3D printer een heus dierensieraad nadat ze in CODA Museum de tentoonstelling Into the Zoo: sieraden en objecten van Felieke van der Leest bezocht hebben.

CODA wil in de Museumweek nog meer mensen de kracht van kunst laten ontdekken. Kijken naar kunst biedt mensen met dementie en Alzheimer de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen zonder terug te hoeven vallen op het korte termijn geheugen en biedt toegang tot het lange termijn geheugen en persoonlijke ervaringen. Met een aantal rondleidingen van daartoe opgeleide specialisten gaan mensen met dementie en Alzheimer door de tentoonstellingen in CODA Museum.

Dit is slechts een greep uit een Museumweek vol interessante, creatieve en onthullende activiteiten. Het volledige programma is te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/museumweek2015.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!