Onthulling De Muur van Larry Jansen op 22 maart in Gigant

Donderdag 5 maart 2015

Door Redactie

© Gigant

Op zondag 22 maart presenteert Gigant in samenwerking met New Arts Apeldoorn vanaf 15:00 De Muur van Larry Jansen. De Muur nodigt kunst- en cultuurliefhebbers uit om tijdens de onthulling te komen genieten van kunst, onder het genot van een borrel en lekkere hapjes. Aansluitend is er de gelegenheid om in het Gigant Café te luisteren naar het optreden van Sväva. Een zondag vol cultuur én ook nog eens helemaal gratis te bezoeken!

De Muur
Het kunstconcept De Muur is onderdeel van Podium & Filmtheater Gigant, waarmee Gigant een platform biedt aan beeldende kunst. Dit culturele initiatief presenteert elke twee maanden een nieuw kunstwerk en geeft de kunstenaars daarbij volledige vrijheid om een geheel eigen en monumentaal werk te maken in het Gigant Café. De serie werken van De Muur kenmerken zich door de hoge kwaliteit en diversiteit.

De Muur van Larry Jansen
Als winnaar van de graffiti-battle tijdens het Mural Street Arts Festival van New Arts veroverde Larry Jansen een plek op De Muur in Gigant. De werken van Larry Jansen ontstaan uit het documenteren van de ‘werkelijkheid’. Foto’s die hij neemt worden digitaal bewerkt waarop een schilderkunstige vertaling van de afbeelding volgt. Het is juist deze weg die ruimte biedt voor vrije interpretatie van zijn werk. Want, aldus Larry, des te verder het beeld zich doormiddel van verschillende media verwijderd van zijn oorspronkelijke bron, hoe meer ruimte er overblijft voor vrije interpretatie. Larry stelt zichzelf en het publiek hiermee de vraag: Wanneer houdt de figuratie op en gaat zij over in abstractie?

De Muur van Larry Jansen is te zien in het Gigant Café tot en met vrijdag 8 mei.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!