Onthulling De Muur van Nicolette Klerk op 11 januari in Gigant

Maandag 5 januari 2015

Door Redactie

© Gigant

Op zondag 11 januari presenteert Gigant vanaf 15:00 De Muur van Nicolette Klerk. De Muur nodigt kunst- en cultuurliefhebbers uit om tijdens de onthulling te komen genieten van kunst, onder het genot van een borrel en lekkere hapjes. Aansluitend is er de gelegenheid om in het Gigant Café te luisteren naar het optreden van Rob Klerkx & The Secret.

De Muur
Het kunstconcept De Muur is onderdeel van Podium & Filmtheater Gigant, waarmee Gigant een platform biedt aan beeldende kunst. Dit culturele initiatief presenteert elke twee maanden een
nieuw kunstwerk en geeft de kunstenaars daarbij volledige vrijheid om een kenmerkend en monumentaal werk te maken in het Gigant Café. De nadruk hierbij ligt op de hoge kwaliteit van de
werken en de kunstenaars.

De Muur van Nicolette Klerk
Het werk van Nicolette Klerk ontstaat vanuit abstractie. Veelal is het beeld daardoor snoeihard, soms echter subtiel, zacht. Deze balans is kenmerkend. “Vereenvoudiging van het onderwerp leidt tot nieuw inzicht in vorm, ruimtebeleving en beweging.”, aldus Nicolette.

Haar beeldtaal is vervreemdend en laat een kunstmatige traagheid zien; slow motion. Ze regisseert en balanceert heel afgewogen. De uitvoering heeft het liefst een ruw randje, ongepolijst. Een juiste spanning in haar werk ontstaat juist wanneer er een verstilling, een leegte merkbaar is. Haar landschap kan zich dan manifesteren tot plattegrond of grondvlak.  Er ontstaat een ‘momentum-retrospective’, een powerfield ontdaan van functie en tijd.

Nicolette werkt met diverse media. De basis (en vaak ook het eindresultaat) is fotografie. Vaak presenteert ze haar werk als installatie.

 

Vorige editie
Apeldoorn Direct was aanwezig bij de vorige editie van de onthulling van de muur. Die was gemaakt door Bas Fontein. Benieuwd hoe dat was? Bekijk dan de blog en het interview met Bas Fontein.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!