Ontroerende doelen inspireren creatieven tijdens 8UO

Maandag 2 april 2012

Door Redactie

StrangeArt

Afgelopen vrijdag werd er na de gewone werkdag door tal van creatieven 8 uur over gewerkt voor het goede doel. Het was voor Leo de Boer, Raïsa Oosterink en Iris van Sen alweer de 4e keer dat zij de organisatie voor deze creatieve avond in Apeldoorn op zich namen. Het evenement werd tegelijk gehouden met diverse andere grote steden in Nederland. Ook in o.a. Sydney, New York en Rio de Janeiro deed men mee aan dit goede doelen evenement.

Na een heerlijke borrel en pizza van Viva La Pizza gingen zo’n 30 creatieven in het ACEC Gebouw aan de slag voor 5 goede doelen. De doelen dit jaar waren:

  • Be-come (in ontwikkelingslanden ondersteuning bieden aan projecten om op eigen benen te kunnen staan)
  • Gigant (herontwikkeling Gigant Danst concept)
  • Meta Challenge (fietsen voor onderzoek naar stofwisselingsziekten)
  • Reuma Patienten Vereniging Apeldoorn (bevorden van kwaliteit van leven met reuma)
  • Vlinderkind (werven van fondsen om wetenschappelijk onderzoek te financiëren)

De werkgroepen met creatieven werden op de avond zelf ingedeeld. Zij kregen het goede doel namens de organisatie toegewezen. Betrokkenen van de goede doelen waren zelf aanwezig om de werkgroepen persoonlijk te informeren en inspireren. Na deze kennismaking en bekendmaking van de wensen, gingen de creatieven vol goede moed aan de slag.

Maar 8 uur overwerken, blijft 8 uur overwerken. Naarmate de avond vorderde kwam ook de man met de hamer. Stoelmassages, potten koffie en veel snoep brachten de nodige wederopstandingen. Uiteindelijk heeft elk team het op tijd gered om zijn plan de campagne tijdig af te ronden. Om 01.00 uur ’s nachts werden alle plannen gepresenteerd aan de goede doelen. Vol dank en zelfs met enorme ontroering werden de plannen van harte aangenomen.

Moe maar voldaan verhuisden de creatieven, goede doelen en organisatoren van hun stoelen naar de bar voor een laatste drankje om het succes te vieren.

Op naar volgend jaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!