Ook Apeldoorn zwemt tegen kanker

Zondag 26 april 2015

Door Redactie

Op zondag 20 september is het plan de eerste editie van Swim to Fight Cancer te organiseren voor Fight cancer. Accres neemt het initiatief voor dit zwemevent, waarbij deelnemers in open water zwemmen om zoveel mogelijk donaties op te halen voor de strijd tegen kanker. Het zwemmen vindt plaats in het Apeldoorns Kanaal, in het centrum van Apeldoorn, tussen de Deventerstraat en Molenstraat.

Over Fight cancer
Fight cancer is een jonge en eigenzinnige stichting voor jongvolwassenen die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer.’ laat zij zien dat de strijd tegen kanker resultaat oplevert en inspireren wij mensen om mee te doen. Fight cancer wil jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding, ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral: aansporen tot actie! De opbrengsten van Fight cancer gaan via KWF Kankerbestrijding naar wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie.

Why Fight?

  • Eén op de drie mensen krijgt kanker
  • In totaal krijgen in Nederland meer dan 100.000 mensen per jaar kanker
  • Dit zijn 12 mensen per uur!

Swim to Fight Cancer (StoFC)
Vorig jaar is voor het eerst het  Swim to Fight Cancer event georganiseerd door stichting Swim to Fight Cancer in ’s-Hertogenbosch, initiatiefnemer van het event,  om aandacht te vragen voor kanker onder jongvolwassenen. Deze eerste editie was een groot succes met een opbrengst van ruim € 500.000. In navolging hiervan zijn meerdere steden, waaronder Apeldoorn, benaderd om StFC te organiseren. Door haar maatschappelijke en sport-gerelateerde rol verbindt Accres zich graag aan dit evenement.

Accres heeft voor de coördinatie van het project Henk van der Ziel (bureau vandeRegie) gevraagd. Op dit moment wordt de haalbaarheid onderzocht, voorbereidingen getroffen en een onafhankelijke stichting opgericht die waakt over een doelmatige uitvoering van het event. Deelname staat open voor individuen en (bedrijven) teams, waarbij de minimale deelnameleeftijd zestien jaar is. De door de deelnemers bij elkaar gezwommen opbrengsten gaan volledig naar de stichting Fight Cancer. Meer informatie over het event en het aanmelden voor een succesvolle Apeldoornse editie vind je op www.accres.nl. Binnen een paar weken gaan we online via www.swimtofightcancer.nl en via deze site kan er ook ingeschreven worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!