Op PCBO De Kring staat “lezen” in de etalage

Maandag 12 oktober 2015

Door Redactie

Op PCBO De Kring is een compleet nieuwe schoolbibliotheek geopend. Afgelopen maanden hebben ouders, team en kinderen keihard gewerkt aan het realiseren van deze schitterende voorziening voor PCBO De Kring. Kapstokken hebben plaatsgemaakt voor de nieuwste boeken en een compleet uitleensysteem. Lezen staat letterlijk in de etalage van de school, omdat de schoolbibliotheek direct naast de entree van de school is gesitueerd.

Afgelopen week is de nieuwe schoolbibliotheek op PCBO De Kring officieel geopend door de heer Kruithof, wethouder van Onderwijs en mevrouw Reinders, directrice van CODA. Een feestelijke opening met dans, muziek en een serieuze noot. Beide sprekers benadrukten het belang van lezen en het belang van samenwerking tussen ouders, kinderen en school.

Leesmotivatie
Leesmotivatie is één van de belangrijkste elementen voor het leren lezen van kinderen. Toen het leerlingenpanel in het schooljaar 2014-2015 aangaf dat de boekencollectie op school echt vernieuwd moest worden, zijn we met elkaar aan de slag gegaan. Dit allemaal vanuit de gedachte dat leuke, spannende, moderne boeken voorwaarden zijn voor leesmotivatie. Kinderen hebben in hun klassen lijsten gemaakt van boeken die ze heel graag zouden willen lezen op school.

Verschillende kinderen uit de bovenbouw zorgen er nu dagelijks voor dat alle kinderen op school boeken kunnen lenen. Zij verzorgen het innemen van de boeken en het uitlenen via het uitleensysteem. Zij helpen kinderen bij het vinden van leuke en spannende boeken. Ook zorgen zij ervoor dat de bibliotheek netjes blijft. Zij vervullen hun rol als bibliothecaris met trots en enthousiasme.

Samenwerking en betrokkenheid
Het idee om de schoolbibliotheek grondig te vernieuwen werd enthousiast ontvangen door de Ouderraad (OR) en verschillende ouders zijn dan ook vanaf het begin betrokken geweest bij de opzet van de nieuwe bibliotheek. Wat is het mooi te ervaren dat een gezamenlijk project als deze de ouderbetrokkenheid op school enorm stimuleert. Zo hebben ouders speciaal voor de bibliotheek verschillende acties op touw gezet en werd er al snel geld ingezameld door bijvoorbeeld de “Wensmuntenactie” bij de Dekamarkt. Ook hebben ouders en team ervoor gezorgd, dat na de officiële opening, alle aanwezigen boeken konden kopen op de boekenmarkt en dat ze de kinderen konden aanmoedigen bij de sponsorloop.

Doordat het uitleensysteem op school gekoppeld is met het uitleensysteem van CODA kunnen ouders zien wat hun kinderen lezen op school. Een extra mogelijkheid om als ouder betrokken te zijn bij het leren van hun kinderen en thuis het lezen te stimuleren.

Wilt u meer weten over het onderwijs op PCBO De Kring? Kijkt u dan op onze website of facebookpagina: www.kring.pcboapeldoorn.nl www.facebook.com/pcbsdekring

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!