Open Atelierroute 2018: Annemarie Gorter

Zaterdag 12 mei 2018

Door Redactie

Licht, lucht, kleur en ruimte zijn de kernbegrippen voor het werk van Annemarie Gorter. Ze doet voor de tweede keer mee aan de Atelierroute, deze biedt sinds enige tijd ook ruimte aan niet-leden. Annemarie Gorter is geboren en getogen in Noord-Holland. Het verlangen naar licht, lucht, kleur en ruimte is in haar genen gaan zitten.

,,Licht: zonder licht geen leven, die fascinatie voor het licht zit onder andere in de schilderijen van Monet en Cezanne. Lucht: zonder uitzicht geen hoop. Kijken naar de lucht zet je op je plaats. Het werk van Voerman met zijn IJssellandschappen, maar ook het abstractere werk van bijvoorbeeld Benner is een bron van inspiratie. Kleur: kleur geeft me blijdschap en laat zien dat de werkelijkheid is niet eenduidig is. Ik wil niet de werkelijkheid schilderen, maar de emotie die het onderwerp bij me oproept.  Ruimte: ruimte is nodig om te kunnen ademen, daarom ook de losse streek, niet te precies, er moet ruimte blijven om te gissen”,  licht Annemarie toe.

De Open Atelierroute Apeldoorn is bij uitstek de gelegenheid om kennis te maken met werk en kunstenaar.

Iedereen is van harte welkom op 19 en 20 mei van 11.00 – 17.00 uur aan de Kastanjelaan 23 en natuurlijk ook bij alle andere kunstenaars.

Vanaf zondag 13 mei ligt het Open Atelierroute boekje en routekaart 2018 klaar bij de Loolaan Galerie, Loolaan 31a of bij de deelnemende kunstenaars of kijk op de site www.ateliersapeldoorn.nl of download kaartje en deelnemerslijst

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!