Help de bevolking van Oekraïne

Opera meets the blues in Orpheus

Vrijdag 11 januari 2019

Door Peter Vroon

Peter Beets, een zeer begenadigd en creatieve pianist speelde in de altijd intieme Altioszaal in Orpheus. Het Peter Beets Trio ging de uitdaging aan om samen met de klassieke zangeressen Judith van Wanroij en Hetty Jansen stukken te spelen en te zingen die je als luisteraar niet eerder hebt gehoord.

Een mooi pallet van klassieke muziek van onder andere Claude Debussy, Francis Poulenc en Gabriel Fauré werd ten gehore gebracht als een mooi opgemaakte muzikale fruitschaal. Stukken uit Carmen schuwde het trio niet om te spelen.

Aan de klassieke stukken werd niets veranderd maar door de jazz interpretatie werd het publiek al gauw mee genomen in de wereld van de jazz/blues. Peter legde het publiek uit dat de thema’s vast staan en dat hij hierop improviseert met de band. Peter is niet alleen pianist maar ook performer en dat maakte de avond tot een zeer aangename en verrassende gebeurtenis. Hij nam het publiek mee op een mooie ontdekkingsreis waarin de verschillende stijlen prima werden gecombineerd.

Opmerkelijk is dat deze totaal verschillende muziekstijlen moeiteloos door dit Jazztrio aan een werd gesmeed tot een boeiend geheel, alsof dit de normaalste zaak is voor iedereen. Door de combinatie  met de klassieke zangeressen werd dit een avond om niet snel te vergeten.

Na een staande ovatie eindigde het gezelschap met het bekende “Summertime “waarin de dames soleerden met jazz en opera vocals.

Altioszaal Orpheus, 10 januari 2019

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?