Orpheus gul voor allerkleinsten

Woensdag 11 oktober 2017

Door David Levie

Orpheus hanteert dit jaar voor het eerst bij zes kindervoorstellingen de formule ’pay what you want’. In principe zijn deze 6 peuterpret-voorstellingen in de categorie Jeugd & Familie gratis. ,,Je mag aan het eind van de voorstelling geven wat het je waard is’’, laat Orpheus weten.

Orpheus streeft er naar om de 6 voorstellingen in de ochtenduren helemaal vol te krijgen én Apeldoorners die niet zo gauw naar een theater gaan kennis te laten maken met het jeugdprogramma dat dit seizoen wordt aangeboden. ,,We zijn er immers voor alle Apeldoorners’’, zegt programmeur Marijt Helmink die (onder meer) de kindervoorstellingen voor Orpheus inkoopt. Wel voegt ze eraan toe dat bezoekers zich wel tijdig moeten aanmelden.

De belangstelling voor zo’n ’gratis’ voorstelling is groot. Die van 18 oktober zit inmiddels (voor het eerst) vol. De laatste voorstelling in de pay-what-you-want-reeks is op 2 mei.

Morgen gaat Apeldoorn Direct met Marijt Helmink in op het fenomeen kindertheater waarin naar haar mening het prikkelen van de fantasie uitermate belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind.

Het verhaal van Bobbel – Woensdag 18 oktober 10.30 uur (uitverkocht)
De Dromeneter – Woensdag 27 december 10.30 uur
Mannetjes met plannetje – Woensdag 17 januari 10.30 uur
Rosanne zingt lieve luister liedjes – Woensdag 14 februari 10.30 uur
Modder – Woensdag 14 maart 10.30 uur
Bere Boos! – Woensdag 2 mei 10.30 uur

Op woensdag 18 oktober is nog een kindervoorstelling te zien, aangezien het herfstvakantie is. Voor ‘De Boze Heks & Assepoester’ zijn nog meer dan voldoende kaarten verkrijgbaar en is inclusief een workshop zandtekenen. Deze voorstelling valt niet onder de Peuterpret-serie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!