Orpheus opent nieuwe zaal

Woensdag 28 oktober 2015

Door Redactie

Op maandag 26 oktober is de vernieuwde Hanoszaal  van Theater & Congres Orpheus op feestelijke wijze geopend. Wethouder Detlev Cziesso verrichtte de openingshandeling, waarna de 150 gasten zich konden vergapen aan het prachtige uiterlijk van deze nieuwe theaterzaal in het Apeldoornse theater.

De nieuwe Hanoszaal heeft als grootste eyecatcher de goudgele publiekstribune. Deze tribune – met plaats voor 242 personen – kan ingeschoven worden waardoor een grote multifunctionele ruimte ontstaat. Op deze manier is de nieuwe zaal voor diverse doeleinden inzetbaar en kan het naast voorstellingen ook zakelijke en particuliere evenementen herbergen, zoals diners en recepties. Voor de verbouwing heeft Orpheus zoveel mogelijk Apeldoornse ondernemers ingeschakeld, met als hoofdaannemer bouwbedrijf Linthorst. Architectenbureau VARIX uit Arnhem, gespecialiseerd in theaterzalen, droeg zorg voor een prachtig ontwerp.

Wethouder Detlev Cziesso verrichtte de openingshandeling door de gordijnen voor de ingang van de Hanoszaal te openen, waarachter een nieuwe ingang verscheen. Dit deed hij in aanwezigheid van een groot publiek, bestaande uit o.a. kleinezaalkaarthouders, Vrienden van Orpheus, hoofdsponsoren en zakelijke relaties. Met een optreden van Insomnia Percussion, bestaande uit musici van het NJO, werd de zaal getest op de kwaliteit van de akoestiek; met zeer positief resultaat. In theaterseizoen ’15/’16 zijn circa 70 voorstellingen te bewonderen in de nieuwe Hanoszaal.

De foto’s van de opening én van de nieuwe Hanoszaal zijn te bekijken via www.orpheus.nl/hanoszaal_geopend

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!