Orpheus sluit het jaar 2013 af met Kerstgala van Introdans

Dinsdag 31 december 2013

Door TheaterStefan

Hans Gerritsen

Op 29 december waren we getuigen van de laatste voorstelling van schouwburg Orpheus in 2013. Dit keer mochten we, samen met een uitverkocht Orpheus, genieten van het Kerstgala van Introdans.

Introdans trakteerde ons op een geweldige show. Voor de pauze zagen we een aantal korte stukken. Lines, een geweldige combinatie van live tekenen en 2 solo’s en 2 duetten. Evening Songs, de betoverde Clair de Lune. De krachtige Descamino de dos en de humorvolle Master of Puppets.

Na de Pauze werden we getrakteerd op een prachtige uitvoering van Messiah van choreograaf Ed Wubbe. Wubbe kennen we natuurlijk als artistiek directeur van het Scapino ballet en één van de choreografen van het bekende televisie programma So You Think You Can Dance.

Persoonlijk vond ik de korte stukken voor de pauze aangenamer dan de lange zit na de pauze.
En moet ik wel zeggen dat de Solo nr 1, gedanst door Vincenzo Turiano, echt zo bijzonder was om te zien. Dit omdat hij humor en interactie had met de tekenaar. Ook de engelachtige Clair de Lune, gedanst door Vivian Sauerbreij, nam ons als publiek even mee naar een andere atmosfeer.

Door mijn plek op het balkon gebeurde het wel eens dat de dansers in de dode hoek belandde en wat ze daar deden was voor ons een vraag, maar ik ga uit dat het voor het meren deel van de zaal een weet is.
Ik dans nog even verder in gedachten zo 2013 uit en verheug me nu al op cultureel 2014.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!