Orpheus verbouwt de kleine zaal

Dinsdag 7 juli 2015

Door Redactie

Een vernieuwde theaterzaal voor 250 personen: dat is wat Theater & Congres Orpheus deze zomer gaat realiseren. De huidige Hanoszaal zal worden omgetoverd tot een technisch rijk uitgeruste zaal, met een inklapbare tribune met comfortabele stoelen. Midden juli gaat de verbouwing van start, eind september wordt de zaal opgeleverd.

Na de verbouwing is de Hanoszaal beter inzetbaar voor zowel theatervoorstellingen als voor zakelijke evenementen. De vervanging van de theatertechniek biedt mogelijkheden voor het inhangen van decor, beamers en licht. In combinatie met de vlakke vloer – er is geen verhoogd podium aanwezig – en de inschuifbare publiekstribune kan er ingespeeld worden op de huidige én toekomstige eisen van theatermakers en -gasten. De nieuwe zaal biedt plaats aan zo’n 250 personen, heeft 2 kleine balkons en een vloeroppervlak van 240 m2. De zaal wordt eind september in gebruik genomen.

‘We zijn erg blij dat we onze geliefde kleine zaal een flinke upgrade kunnen geven’, aldus Meta Neeleman, directeur. ‘Door goed te luisteren naar de wensen van onze gasten ligt er nu een prachtig concept voor een toekomstbestendige theaterzaal.’ Er wordt extra ruimte gecreëerd voor de theaterbezoekers met 50 zitplaatsen. Daarnaast worden zowel het zicht als zitcomfort verbeterd met een nieuwe oplopende publiekstribune. ‘Deze is ook nog eens inklapbaar, zodat we ook feesten en diners kunnen houden in de Hanoszaal. Daarnaast behouden we de intimiteit van een kleine theaterzaal door te werken met aardetinten en goudkleuren. De Hanoszaal is dé zaal voor beginnende theatermakers, klein klassiek en experimenteel theater en dat willen we graag zo houden.’

De Vrienden van Orpheus leveren een belangrijke bijdrage aan de verbouwing: de donaties van de aankomende en afgelopen jaren worden besteed aan de nieuwe publiekstribune. De keuze voor dit project is samen met de Vrienden bepaald in het voorjaar van 2014. Voor de liefhebbers van de kleine zaal bestaat er ook de mogelijkheid om de nieuwe stoelen te sponsoren op persoonlijke naam. Lees meer over de verbouwplannen en de sponsormogelijkheden op www.orpheus.nl/nieuwekleinezaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!