Ouders gaan de kroeg in

Vrijdag 9 november 2012

Door Redactie

Gemeente Apeldoorn organiseert samen met Tactus op donderdag 15 november 2012 een bijeenkomst voor ouders van jonge pubers. Thema van de bijeenkomst is alcohol en jongeren.

Alcohol is schadelijk voor de gezondheid van jongeren. Hersenschade kan leerproblemen, sociale achterstanden of crimineel gedrag opleveren. Uit onderzoek blijkt dat ouders meer invloed hebben op het drinkgedrag van hun kind dan ze wellicht denken. Kinderarts Monique Spaan van het Gelre Ziekenhuizen vertelt op de bijeenkomst over de risico’s en effecten van alcoholgebruik op jonge leeftijd. In het tweede gedeelte van de bijeenkomst verzorgen acteurs van DNL theatercollectief uit Amsterdam de workshop ‘Alcohol en Opvoeding?!’ In deze interactieve workshop komen herkenbare situaties, misverstanden en conflicten tussen ouders en hun puber voorbij.

De ouderbijeenkomst is donderdag 15 november van 19.00 tot 22.00 uur en bedoeld voor ouders met kinderen in de leeftijd van 12 tot 16 jaar. De bijeenkomst vindt plaats in  de Gigant in Apeldoorn en wordt afgesloten met een ‘kroegentocht’ op het Caterplein. Een mooie gelegenheid voor ouders om eens te kijken waar hun kind naar toe gaat met een schoolfeest of tijdens het uitgaan.

Ouders die de bijeenkomst willen bijwonen kunnen zich bij Tactus Verslavingszorg aanmelden via het e-mailadres: j.eekhuis@tactus.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Caterplein Apeldoorn Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?