Peter Müllenberg wint WSB bokswedstrijd in Engeland.

Dinsdag 24 maart 2015

Door Redactie

Peter Müllenberg, afkomstig van het Apeldoornse ABCC, heeft donderdagavond 19 maart in Londen tijdens de World Series of Boxing ontmoeting British Lionhearts tegen de Morocco Atlas Lions een punten overwinning geboekt tegen de Engelse kampioen Joshua Buatsi.

Het was een zwaar bevochten 2-1 zege, waarin de Engelsman de eerste ronde won. De 2e en de 3e ronde ging naar Peter, en hij was ook op weg de 4e te winnen, maar aan het eind van de ronde maakte Peter een dekkingsfout en werd snoeihard getroffen.Door zijn ervaring wist hij het slot van de ronde te halen terwijl Buatsi furieus aanviel en daarmee de 4e ronde naar zich toe trok. Ondanks de zware 4e ronde wist Peter toch op karakter en zijn fysieke fitheid met veel inzet bij twee van de drie juryleden de vijfde ronde te winnen . Uitslag J1 49-46 Buatsi, J2 en J3 beiden 48-47 voor Peter.

Peter gaf wel aan het erg moeilijk te hebben met de toch wel gebrekkige communicatie in en met de hoek, waarbij hij toch wat noodzakelijke ondersteuning mist. Met name het te weinig gebruiken van de voorhand en veel te veel energie steken in duwen en druk geven op te korte afstand , om effectief en hard te kunnen stoten daar werd vanuit de hoek niet op gewezen. De Marokkanen willen in het eerste seizoendeel geen ,,gasttrainers,, toelaten. Bij zijn vorige team in Italië was dat probleem nauwelijks aan de orde omdat er een uitstekend contact en chemie was met de Engelse en Franse coaches waar we veel mee samenwerken.

Peter zal dus in de volgende wedstrijden zijn ervaring beter moeten aanspreken om de problemen in de ring zelf in een vroegtijdig stadium op te lossen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!