Peter Vroon belicht de dans

Vrijdag 1 januari 2016

Door Redactie

Peter Vroon

Fotograaf Peter Vroon opent het nieuwe expositiejaar van artcafé Sam Sam. Op zondag 3 januari gaat zijn  tentoonstelling ’Doe de Hokie Pokie’ van start. De titel verwijst naar een veel bezongen kinderdans die zich overigens niet zo onderscheidt door verfijning.

De beelden van Peter Vroon doen dat wel. Alles draait om het thema dans. En dat is niet zo verwonderlijk want sinds zijn dochter Eline zich met dansen bezighoudt is ook haar vader voor deze kunstdiscipline door de knieën gegaan. Eline Vroon is inmiddels professioneel danseres en choreografe. Zij volgde destijds haar opleiding bij Lucia Marthas. Daar, op die dansacademie – er zijn vestigingen in Groningen en Amsterdam – heeft Peter heel wat foto’s gemaakt. Een deel daarvan is door gastcurator Christine Vroon geselecteerd voor de expo in Sas Sam.

Maar Peter bleef voor zijn foto’s ook dichtbij huis. Een van de werken die vanaf zondag zijn te zien is een foto van Frank Morhee, die net als Peter Vroon voor Apeldoorn Direct actief is. Morhee (zie foto) maakt deel uit van de Apeldoornse breakdancegroep Come Correct die ook landelijke bekendheid geniet. Saskia Gardien (de voormalige directeur van theaterschool STA en nu nauw betrokken bij de opleidingen van Lucia Marthas) verricht tegen de klok van 16 uur de officiële opening. De vernissage wordt muzikaal omlijst.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!