Plugged! 2010 in Gigant

Donderdag 14 januari 2010

Door Tom Brands

Op Vrijdagavond 22 januari 2010 vindt voor de achtste maal het muziekevenement Plugged! voor jongeren plaats in Poppodium Gigant aan de Nieuwstraat. Wederom zullen zes bands strijden om de winst. Plugged! is toegankelijk voor alle leeftijden en legitimatie is verplicht. De deur is open vanaf 19.30 uur. Het voorprogramma start om 20.00 uur. Een kaartje kost 6 euro in de voorverkoop en 7 euro aan de deur. Plugged! vindt twee maal per jaar plaats en wordt georganiseerd door Tom Brands en Tom van der Beek.

Uit de maar liefst 22 inschrijvingen zijn zes bands geselecteerd. De deelnemers zijn The Doots, Ten Past Nine, Djablo, Atlas, Anywhere But Here en Box & Dice. Een frisse mix van diverse genres en allemaal Apeldoornse jongeren. De deelnemende bands worden door zowel publiek als een vakkundige jury beoordeeld. Elke band krijgt een kwartier speeltijd. De speelvolgorde wordt pas de avond zelf bekend gemaakt. In het voorprogramma staat de band Sanchez die de zesde editie van Plugged! won.

De regie is in handen van Tom Brands en Tom van der Beek. De presentator van de avond is Coen Pennings en tussen de optredens door zorgt DJ Ovis zoals gebruikelijk voor de muziek. De jury bestaat dit keer uit Juul Beerda, Oscar Pauw en Jack Liemburg.

De winnaar krijgt een interview met foto in De Stentor en het bedrijf Mediaxperience zal een huisstijl voor de winnende band ontwikkelen. Daarnaast wordt er een gitaar als wisseltroffee uitgereikt, een prijs ter ere van de overleden presentator Vilmos Pluim.

Plugged! is ontstaan door de samenwerking tussen jongerenplatform Apeldoorner.COM en Poppodium Gigant met het idee om beginnende Apeldoornse jongerenbandjes een kans te bieden podiumervaring op te doen en zich te presenteren aan het Apeldoornse publiek.

Meer informatie over Plugged! http://www.tombrands.nl/Plugged.html
Hier
vindt u een overzicht van alle voorgaande edities.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!