Politienieuws: Twee mensen gewond na aanrijding

Dinsdag 6 januari 2015

Door Redactie

Zondagmiddag 4 januari zijn een man en een vrouw gewond geraakt na een botsing op de Europaweg in Apeldoorn. De verkeersongevallendienst van de politie onderzoekt het ongeval.

Een 68-jarige automobiliste uit Almelo kwam uit de richting Apeldoorn en wilde vanaf de Europaweg afslaan naar de oprit van de A1 richting Deventer. Uit de richting Hoenderloo naderde over de Europaweg een auto bestuurd door een 74-jarige man uit Apeldoorn. De vrouw uit Almelo zag de naderende auto bij het afslaan over het hoofd, vermoedelijk door de laagstaande zon, met een botsing tussen beide auto’s tot gevolg.

De 68-jarige vrouw en haar bijrijdster raakten niet gewond en konden zelf uit de auto komen. De 74-jarige man en zijn 71-jarige bijrijdster raakten wel gewond. Getuigen hebben eerste hulp verleend in afwachting van de hulpdiensten. De vrouw kon, nadat haar nek was gestabiliseerd, wel zelfstandig uit de auto komen, de man was niet aanspreekbaar en is uit de auto geknipt door de brandweer. Beiden zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

 

Bron Politie.nl | Laatste update: 05-01-2015 | 16:57 | Beelden: NDamstra

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Vrijdag 13 januari 2012

Door Redactie

Een 36–jarige man uit Friesland en een 28–jarige vrouw uit Epe zijn donderdagavond 12 januari gewond geraakt na een frontale aanrijding. Een 18-jarige bestuurder uit Apeldoorn ging er na de aanrijding vandoor, hij meldde zich later aan het politiebureau. De man en vrouw zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. 

Het ongeval gebeurde kort voor 22:30 uur. De 36-jarige automobilist uit Friesland reed op de Laan van Zevenhuizen, hij kwam vanuit het centrum. Een 18-jarige automobilist reed op de Sluisoordlaan en wilde op de kruising met de Laan van Zevenhuizen rechtdoor. Er ontstond een aanrijding waarbij de man uit Friesland en zijn inzittende gewond raakte. De hulpdiensten zijn gewaarschuwd. De brandweer heeft geholpen om de gewonden uit de auto te bevrijden. Het personeel van een traumahelikopter heeft medische bijstand verleend.

De 18-jarige man ging er direct na de aanrijding te voet vandoor. Hij meldde zich later op het politiebureau. De Apeldoorner bleek niet gedronken te hebben. De verkeersongevallendienst onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?