Prachtige beelden van de brocante & antiek markt van Apeldoorn

Donderdag 10 juli 2014

Door SignbyAns

Angela Stouten

 

Donderdagmorgen, toch een beetje een kater na de nederlaag van gisteravond. Ik heb enkele afspraken in het centrum, na de eerste afspraak fiets ik langs het marktplein. Mijn kater gevoel is gelijk verdwenen, wauw heerlijk fotomoment: De brocante/antiek markt van Apeldoorn.

Als echte Apeldoornse zou ik dat eigenlijk moeten weten, niet dus. Ik app Frank of we nog ruimte hebben voor een artikel op Apeldoorn Direct, bel mijn moeder dat ze toch zeker met onze nichten uit Australië naar deze markt moeten komen kijken. Aan de slag, slenteren langs alle mooie kramen. Wat een mooie spullen, het is maar goed dat ik geen los geld bij me heb!

Tijdens mijn speurtocht, kom ik in gesprek met Wim en Ria. Ze hebben een prachtige kraam met verschillende antieke spullen. Van kleding tot oude camera’s.
Ik vraag Wim of ik een portret van hem mag maken. Terwijl ik daarmee bezig ben vertelt Ria over de markt. Hoe fijn het is om elk jaar hier te komen. “Je ziet vrienden en collega’s, het is elk jaar net een reünie. Wim heeft onze hele familie besmet met het verkopen, verzamelen van antiek. Mijn zussen Esther en Merel staan hier ook”. Terwijl ze dat verteld vraag ik ook haar voor een portret. En geef mezelf daarna gelijk de opdracht om te kijken of ik Esther en Merel kan herkennen op de markt.

Een familie-portret, ik zag het meteen! Niet alleen aan gezichten maar ook aan de kramen. Het straalt dezelfde sfeer uit. Romantisch vind ik het eigenlijk.
De markt komt nog twee keer naar Apeldoorn. Donderdag 24 juli en 7 augustus. Ik ga zeker nog een keertje kijken en dan ga op advies van Ria vroeg in de ochtend want dan schijnt het tussen de verkopers ook erg gezellig te zijn!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Antiekmarkt Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!