Prima gevoel bij optreden Johnny Feel Good en blueslegende Oscar Benton

Dinsdag 18 juni 2019

Door William Lindner

Het was afgelopen weekend flink aanpoten voor de band Johnny Feel Good en Blueslegende Oscar Benton met zaterdag maar liefst twee buitenfestivals: s’middags in Bergen en s’avonds in Nieuwkoop en als afsluiting zondag het optreden in Het Bluescafé in Apeldoorn.

In het Bluescafé in Apeldoorn werd het weer eens een uitstekende bluesmiddag. Wat wil je, op het podium stonden zes doorgewinterde bluesmuzikanten die hun sporen verdiend hebben in bands als Living Blues, Magic Frankie & the Blues Disease, Jura (Ruben Hoeke) en Southside Blues Revue. Samen goed voor meer dan 350 jaar blueservaring.

De eerste set speelde de band Johnny Feel Good rondom gitarist Johnny LaPorte, al 45 jaar gitarist van Barrelhouse en Oscar Benton Blues Band een uitstekende portie Blues waar je U tegen zegt. De gitarist van Barrelhouse heeft een vijftal uitstekende muzikanten om zich heen verzameld. Met zanger Jan Blauw , gitarist Armando Jansen, toetsenist Pim Spetter, bassist Mark Harmsma en drummer Art Bausch werd in de eerste gedeelte van het concert een fraaie set Blues aan het publiek geserveerd.
Zowel een aantal fraaie cover uitvoeringen als “Honey Hush” en de nummers “Get me some juice”, “I want to show you”, “Steeltrapped mind” werden op een overtuigende wijze gespeeld. Waarbij het plezier in hun spel ervan afstraalde. Zo lieten de gitaristen Johnny LaPorte en Armando Jansen met name bij het nummer “You don’t know nothing about my blues” een aantal fraaie gitaar solo’s zien. Maar ook de overige bandleden lieten zich niet onbetuigd met fraaie solo momenten. Zie de video’s

Aangekondigd in de tweede set bij de eerste tonen van het nummer “When I’d Ruled The World” klom de inmiddels in Het Bluescafé gearriveerde Nederlandse Blueslegende Oscar Benton het podium. Prachtig om te zien op welke wijze deze ‘Dutch Blues Hall of Fame”-er (inmiddels ruim 70 jaar) na een kwakkelende gezondheid weer terug is op het Blues podium. Met nummers zoals “When I’d Ruled The World”, “I Feel So Good” en natuurlijk mocht zijn 1981 wereldhit “Benson Hurst Blues” niet ontbreken. Met twee toegiften waaronder “Got My Mojo Workin” werd een prima “Feel good “ Live muziek middag afgesloten.

Na het optreden vonden de albums van Oscar Benton gretig aftrek waaronder de recent verschenen verzamel CD+DVD “50 years on Stage”
Zie recensie:CD+DVD:50 years on Stage en het met lovende recensies overladen album “I’ am Back”. Zie recensie: CD: I Am Back

Dit concert gemist? Als zij in de beurt zijn beslist een aanrader. Zie de agenda op de website van Oscar Benton:
http://oscar-benton.com/agenda.html

“You dont Nothing about my Blues”

“When I’d Ruled The World” Oscar Benton

“Bensonhurt Blues” Oscar Benton

“Got My Mojo Workin’ ” Oscar Benton

Video terugblik

Oscar Benton
De come back van Nederlandse Blueslegende Oscar Benton, die dit jaar zijn 50 jaar ‘on stage’ gestalte geeft met een live opgenomen CD/DVD, mag op z’n minst gezegd opzienbarend genoemd worden.
Het leven van de ‘Dutch Blues Hall of Fame”-er kenmerkt zich de laatste jaren vooral door tegenspoed, waardoor hij op relatief jonge leeftijd in een verzorgingstehuis belande. Zijn oude muziekvrienden blijven hem bezoeken, en vooral Johnny LaPorte weet als geen ander een vlammetje brandend te houden waardoor Oscar (inmiddels 70 jaar) binnen 3 jaar zijn 2e come-back album zal lanceren. Het vlammetje is natuurlijk ’the blues’, de muzieksoort die Oscar als 1 van de eersten in Nederland op de kaart wist te zetten, de muziek waarvoor hij leeft.
Oscar is regelmatig te gast bij Johnny Feel Good
http://oscar-benton.com/
Johnny Feel Good
Johnny Feel Good is een band rondom gitarist Johnny LaPorte, al 45 jaar gitarist van Barrelhouse en Oscar Benton Blues Band en met Barrelhouse Edison-winnaar. De 6 doorgewinterde bluesmuzikanten hebben hun sporen verdiend in bands als Living Blues, Magic Frankie & the Blues Disease, Jura (Ruben Hoeke) en Southside Blues Revue.
http://www.bluesgate.nl/indexjfg.html

Zondagmiddag 16 juni, Het Bluescafe Apeldoorn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!